Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Van egy 200l-es akváriumom...

Van egy 200l-es akváriumom amibe a neon halaim meg sem mozdulnak! Mitől?

Figyelt kérdés
80x50x50 es at akváriumom! Régebben is voltak halaim és nemrég elkeztem újra! 1hím betta 2 nőstény betta meg vagy 20neon van benne és még 4 almacsiga is! Lényeg h a neonok mindíg csak az egyik sarokba vannak és kész:D mitől ?
2012. okt. 3. 21:29
 1/9 kzs ***** válasza:

Víz értékei?

Hőfoka?

Szűrés?

2012. okt. 3. 22:32
 2/9 anonim ***** válasza:
szerintem a betták lesznek az ok. de ez csak egy tipp....bár tényleg a vízminőség is közrejátszhat...
2012. okt. 3. 22:37
 3/9 Dioxyde ***** válasza:
Ha nemrég raktad be őket lehet csak szokatlan a hely nekik,azért nem olyan aktívak.A hőmérséklet mennyi?és milyen neonhalak ?
2012. okt. 3. 23:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Víz van benne?

A neonok full stresszbe vannak amúgy.

2012. okt. 3. 23:41
 5/9 anonim ***** válasza:
igen, én is arra céloztam amit az utolsó írt...a betták elég területvédő halak, legalábbis amennyire én olvastam, szerintem meg vannak ijedve szegény kis neonjaid :) de ez csak egy akváriumtalan, most kutakodó leendő akváriumtulajdonos tippje :)
2012. okt. 4. 01:24
 6/9 kzs ***** válasza:

A Betta egyáltalán nem területvédő hal!

Annyi, hogy ha a fiú meglátja a lányt, akkor megkergeti.

De különben semmi területvédés!

Régóta tartok bettát, de soha semmiféle halra nem jelentett veszélyt. Sőt bármennyire is hihetetlen, de inkább őt kellett megvédeni más halaktól! És ez komoly!

Egyébként egy kereskedésben volt egy olyan akvárium, amiben csak neonhalak voltak és 1 db fiú-Betta.

És remekül elvoltak (nem tudom hány fokos volt a víz)

------------------

Visszatérve a kérdésre, a víz értékei, hőfoka, és a szűrés az, ami számít.

2012. okt. 4. 07:22
 7/9 A kérdező kommentje:

Hát gondoltam én is arra, hogy stresszelnek a neonok de amúgy kb. 3hónapja vannak együtt és eddig nem volt probléma csak úgy 1-2 hete kezdődött, hogy a neonok egy sarokba vannak:D néha néha úszkálnak egy 5percet aztán vissza! (amúgy a betták egyáltalán nem foglalkoznak a neonokka)

Próbáljam megazt, hogy 2-3 napra kiveszem a bettákat az akváriumból? 4literes befőttes üvegbe rakhatom addig a bettákat? (külön külön üvegbe)

2012. okt. 4. 07:25
 8/9 Treská ***** válasza:
De a vízhőmérsékletet még mindig nem írtad le, meg a szűrést sem és elég fontos
2012. okt. 4. 10:31
 9/9 Platypus ***** válasza:
Én inkább a nem megfelelő környezetre gyanakszom. 200 liter elég nagy, de ha túl világos, nincs sűrű növényes búvóhely és tiszta kiúszótér, az stresszelheti a halakat.Ha egyfolytában mászkálás van az akvárium körül, az is. Nem tudnád lefotózni az akvárium egészét? Illetve milyen a hőmérséklet, milyen vizet használsz, milyen gyakran cseréled, milyen a szűrésed?
2012. okt. 4. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!