Mitől lehet? Bővebben lent!
majdnem 1 éve üzemel az aksi, nem volt semmi probléma 112 literes heti 30%os vízcsere néha 2 hét lett belőle.. ajzatporszívózás hetente 2 hentete van vízbe teszek sera előkészítőt 30 literbe amit visszatöltök.. 7-8 hónapig 1 halam sem pusztult el... jött a nagy meleg akkor meghalt 3 neon szépen lassan... de most nincs meleg tök szép tiszta a víz, szürő megy rendesen 800 liter /h-s azt hozzá teszem h régi beszart és gyorsan kellett venni egy újat.. szal akkor újba biologiai egyensúly nem terem hirtelen.. erre tudok gondolni de már 1 hónapja benne van az is... fagyasztott élőkajával etetek.. most vettem tubifekxet, fehérszúnyogot, összes hal tök jóízűen evett.. 5 baltahasú lazac, 10 neon 6 kulikuli.. 5 kis neont visszapótoltam azok helyett amik qnagy melegbe elpusztultak de azok is relytées módon.. ettek rendesen szépek voltak nem volta keszíneződve este adtam kaját nekik reggelre kampo.... vettem a neonokat szerdán.. tegnapról ma reggelre a régiből ami maradt amit még novemberbe vettem abból 1 elpusztult... erre most megyek fel tegnap adtam nekik kaját délután ettek balták is minden fehérszúnyogot és most meg egy baltahasú fekszik lent semmi előjele... ez idegesít... egy balta 2 hete is megddöglött..nem tudom mivan mindent betartok több mint fél évig nem volt semmi.. erre most pusztulnal el ... sok növény szűrés, élőkaja nincs túltelepítve és nem tártalan vagyok h mért... élőkajától sem lehet mert azt is szüneteltettem 3 hónapig és fagyasztottat kaptak... szerdán mikor megvettem az 5 neont h visszatölsem az állományt akkor vettem élőkaját...
Mi lehet a tipp? rendszersen takarítom nitrát nitrit ami nem rendszeres takarítástól van, azt kilőném... és nincs az h a halr vergődik meg nem eszik.. eszik, úszik elvan.... pár óra és lent hever az ajzaton.. bosszant..
bocsi a hibákért csak sietek! :(
Vízbe van valami vagy nem tudom, de full tiszta a szürő szűr nem tudom mi lehet és ilyen hirtelen..
igen, van is egy etetőm ami víz tetején van kis kerek valami egyik oldalrarácsos oda texem atubit de hiába ficegnek ott lefelé a balták nem mennék rá csak a neonok..
de ha 8 razborát tennék a neonokhoz az nem lenne sok már?? vagy +6 neont??
belteszekk kevés aktív szenet 3 napig benne hagyom keveset, utána feltöltöm teli és azt 2 hétig benne hagyyom? lecserélem és utána újra visszatöltöm és 2 hétig hagyom megint? és mennyi ideig?
Semmilyen halat ne tegyél bele, csak ha már legalább 3 hónapig nem volt pusztulás!
A szenes kérdést nem nagyon értem.
A szenet meg rakd bele valami harisnyába, vagy sűrű hálóba és tedd a szűrő elé az áramlásba. Annyit, amennyit át tud járni a víz.
Ezt az adagot 3-4 naponta ki kell cserélni, mert telítődik.
értem, neptun tesztbe van külön ph, és keménység nk mérő?
akkor a levegő nyomó elé majd beteszem!
szerintem nagy para van, megnéztem a pilisrégióba én ott lakon pilisvörösvár és létezik h nk: 18-20? az nagyon sok akkor..:(((
nézzétek meg, mit tudok csinálni?
1 biztos kemény itt nálunk a víz 18-20 nk..
neonnak ez nagyon nem jó... 8-ig jó kb..
baltashasúaknak kuli kuliknAK 4-15ig jó.. így is több nekik iscsak nem annyival..
mindenképp valamit kezdenem kell a keménységel.. ph az jó, 6-9,5 között va pilisi régióbanálunk 7,5, 7,8
h tudom lejebb vinni a a vizkeménységet h neonokat jó legyen i lyen 8 körül?? mert az baltáknak meg kuliknak is jó mert egész alacsony is jó nekik diszhal szerint..
Ennyi pH eltérés nem gond, talán a párduccsíknak magas kicsit ez az érték. A lágy vizet kedvelő fajokat viszont a kemény víz idővel kivégezheti. A neonnak elméletileg bírnia kéne, viszont a vörös neonhal esélytelen ilyen vízben, max. 10 nk a megengedett.
Egyébként még mindig azt mondom, a Neptun pH teszt felesleges pénzkidobás, én nem hinnék neki. A 8,2 pH körüli vizemet 7,5-re méri, a csapvizünket pedig 8,5-ös értéken felüli lúgos víznek mutatja. Totál labilis. A KH az jó, az nagyjából pontosan mér.
nkról van szó most... nálunk vörösváron 18-20
neonnak az ideális 8 max...
baltáknak max 15..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!