Mi van a gömbmohában?
Figyelt kérdés
Tegnap kivettem egy halat és közben véletlen megnyomtam a gömbmohámat és valamiféle por vagy ilyesmi jött ki belőle!
Fehér volt
2012. szept. 6. 15:24
1/9 bamboochatheone válasza:
A gömbmoha amellett hogy szép és hasznos növény, még a vizet is szűri, kinyomkodás közben ezt a kosz láthatod távozni, belőle.
2/9 anonim válasza:
Igen, olyan mint egy nagy szivacs. Érdemes néha, 1-2 havonta kinyomkodni a leszívott vízben vízcserekor.
3/9 YourDestiny válasza:
Én úgy tudtam, hogy sár vagy föld.
4/9 anonim válasza:
YD: már miért lenne ott föld? Ha szétszeded a gömbmohát, akkor ki tudod teríteni egy szőnyeggé, vagy ha felvagdalod picike darabokra, akkor idővel úgy nő, hogy gömb formája legyen. Egy nagy moha szivacs az egész :)
5/9 YourDestiny válasza:
Úgy rémlik, még régebben olvastam valahol. Még nem szedtem szét :)
6/9 anonim válasza:
Én szétszedtem egy csomót és mindegyikben sár volt, meg olyan levegős, szóval kis sár, kis levegő.
7/9 anonim válasza:
De olyan is volt közte amibe csak levegő volt.
8/9 anonim válasza:
Nem véletlenül azt gondoljátok sárnak, amit magába szívott trutyit? Nekem eddig egyikben sem volt kosz, amiket frissen vettem.
9/9 anonim válasza:
Hát de a terraplázán vettem, aztán este már el is kezdtem szétbarmolni őket.
Kihúzgáltam laposra és rávarrtam szúnyoghálóra damillal egymás mellé többet. A maradékot pedig vödörben tartottam.
3 nagy lapot csináltam belőle, amivel 3 nagy követ teljesen betakartam. Végül kiszedtem a köveket, egy lapot eladtam, kettő maradt, aztán ezeket legutóbb a sügeremnek belógattam háttérnek. A tetejét felakasztottam az akvárium peremére. Mögé tud bújni és úgy látom, hogy ez nagyon tetszik neki :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!