Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Még mindig betegek?

Még mindig betegek?

Figyelt kérdés

Van egy 70 literes akváriumom, 7db növénnyel, főleg Anubias félékkel. Ebben tartok 1db közönséges algaevőharcsát, 8db vörös neonhalat, 2db nőstény guppy, 1db hím guppy, és 2db kisguppyt kb. 2hónaposak.

Szűrés: 420l/h +levegőztető

Hőmérséklet: 25-26°C

Ph: 6,8-7 felé

Vízcsere: Heti 20-30 %

Egy növényen keresztül behoztam a darakórt ak akváriumomba. Eggyik guppymon vettem észre, mivel dörgölődzött a levelekben, és egy kis fehér folt volt rajta. Karanténoztattam egy 15 literes akváriumban, volt szűrés (250l/h), melegítő. Sóztam a vizet 3dkg/100l arányban, és a viz 30 °C volt. Csak 2 napon belül tudtam venni gyóogyszert neki, ez Tetra Medica Contralck volt, mivel az eladó ezt ajánlotta. 5ml/20l arányban öntöttem bele, de sajnos 2 nap múlva meghalt. A gyógyszerre azt írták, hogy kezeljem a rendes akváriumot is (70l). Hát így is tettem. Mivel vannak vörös neonhalaim, ezért azt írták csak 5ml/40l arányban tegyek a vízbe. Amióta kezelem a nagy akváriumot már 4 nap telt el. Az egyik neonhalamon kb. a 2. napon már volt fehér pötty, de mostanra már eltűnt. Viszont tegnap és ma is figyeltem, hogy a guppik dörgölőznek, de a többi hal már nem tűnik betegnek. Akkor még mindig betegek? Napi 30 % vizet cserélek, és ehhez 5ml/ 40l arányban öntök gyógyszert. Mit tegyek? Sózni nem szeretnék, és a nagy akvárium kezelése elején néhány órára felemeltem a hőfokot 30°C -ra.

Előre is köszi a hasznos válaszokat! :)

2012. aug. 11. 11:30
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Sokat segítettél! Már eszik az az étvágytalan guppy is, és úgylátom már egyik hal sem vakarózik! Akkor már be lehet fejezni a kezelést?

Ha igen akkor ilyen lépésekben folytatom:

1.Kicserélem a víz 50 százalékát

2.Szűrőbe beleteszem a szivacsot + van otthon 1 tabletta Tetra Bactozym azt akkor beleteszem a szivacsba

3.Akkor milyen gyakori vízcserét csináljak? Mondjuk 2-3 naponta 30 százalék megfelelő lenne?

Ja és a szűrővel nem kell semmit sem csinálni ugye? Mármint, hogyha kicseréltem a vizet a vízbe helyezés előtt kifertőtleniteni?

Mégegyszer köszi, és godapofis-nak is! :)

2012. aug. 13. 16:52
 12/13 YourDestiny ***** válasza:
Szerintem a szivacsot nyugodtan kimoshatod forró víz alatt. Az első két hétben ne heti egy, hanem heti 2x csináld meg a 30 százalékos vízcserét, az úgy oké. Ha még mindig látsz minimális vakarózást, akkor egy fél adag jódmentes sót (vagyis ne csapott evőkanál per 10 litert, elég lesz a kávéskanál) feloldhatsz egy kis vízben, és beöntheted, ha maradt ott valami, el kell nyomnia, a paraziták nem szeretik, viszont ennyit minden halnak gond nélkül ki kell bírnia, a közelgő gyakori vízcserékkel úgyis eltávolítod majd a nagy részét.
2012. aug. 13. 17:31
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2012. aug. 13. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!