Már sokszor olvastam fórumokon, hogy a vörösszúnyog lárva nem éppen a legjobb a halacskáknak és a tubifex sem igazán. Mit javasoltok, hogy milyen fagyasztott eleségtől nem lesznek betegek ezek a kis élőlények?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Fagyasztott planktonok : küklops daphnia, bosmina, atremia-naupilus. (utóbbi élőként is megoldható, lehet keltetni)
lehet adni fekete- fehér szúnyoglárvát, kerekesférget, grindált...
Tubit is lehet néha, (élőt!) én úgyszoktam, hogy 1-2 napig pihentetem, cserélgetem a vizet, és csak utána etetem fel. (megvárom, míg kiszarják magukat.)
Nagyobb testű ragadozóknak lehet még adni kiegészítésnek pulyka/marha szív mixet, de azt se szabad túlzásba vinni, inkább csak heti 1szer.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
És persze ne feledkezzünk meg a növényi táplálékról sem, igaz, csak fagyasztottat kérdeztél, de mindenevő, és növényevő halaknak az kevés.
Főtt, forrázott zöldségféléket lehet adni, mindenfélét. Saláta, sóska, cukkini, tök, uborka, répa...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mirelit parajpüré (ezt remekül lehet adagolni. egy kis darabkát letörsz, és egy pohárban, langyos vzben kiolvasztod).
Krill, kagylóhús (én ezeket zsilettpengével kis darabokra vágom).
Mysis.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hogy mennyire kell megfőzni, attól függ, milyen kemény eredetileg. Pl a sóskalevelet úgy is oda lehet adni nyersen, csak lehet kell vagy 2 nap, mire kajának tekintik, mert megvárják, hogy kicsit összeessen.
De az ilyen puhákat elég egy pohár vízben jól bemikrózni, és már jó is.
Én egészben főzöm, és utána szétmorzsolom.
De a legtöbbször aljzatlakóknak, algaevőknek szoktam ilyet adni, nekik csak úgy egyben bedobom, (esetleg lesúlyozom, ha fel akar jönni) és úgy elrágják.
Az ilyen éjszakaiaknak lámpaoltás után érdemes odaadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!