50 Literben 12 liter víz csere 2 hetente elég?
Elég?
Van az akváriumban:
-1 db betta hím
-2 db betta nőstény
-3 db pinkdánió
-1 db páncélosharcsa
Ne ítéljetek el elsőre a hal állomány miatt. Mindössze egy tudatlan kezdő vagyok, aki hamarabb cselekedett, mint utána olvasott volna akárminek is...
Nem merem hetente csinálni a részleges vízcserét.
És az úgy jó, ha előtte való nap engedek csapvizet egy edénybe, belekeverem a megfelelő mennyiségű vízkezelő szereket, és hagyom állni egy napig?
Teljes vízcserét évente vagy fél évente kell csinálni?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Csináljad hetente, mert ez nincs akkora víztömeg hogy elbírjon kétheti szennyeződést. Szerintem kihagyhatod a vízkezelő szereket mert ha egy napot hagyod állni már távozik belőle a klór. Amúgy milyen szereket használsz?
Teljes vízcserét szinte soha nem kell, maximum egy évente de akkor is meg kell maradnia a víztömeg felének mert abban vannak a bacik!
Cseréld hetente és simán a csapvizet tedd a vödörbe.
Nem kell vízkezelő.
50 literben jobb hetente cserélni.
Teljes vízcserét pedig S O H A nem kell csinálni.
Ha úgy látod, hogy elkoszolódott az aljzat, vagy sok tereptárgyon van algalerakódás, stb, és nagytakarítást akarsz csinálni, akkor is meg kell tartani legalább a felét a víznek!
pont egy aljzattisztításnál fontos ez.
Köszönöm a válaszokat!
Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy a bettákról azt olvastam, hogy elég könnyen megtudnak fázni. Most ilyen 27 fokos átlag hőmérsékletű az akvárium vize. Ami víz egy napig áll az ilyen 23-24 fokos szokott lenni. Vízmelegítőt tegyek bele vagy ettől a 3-4 fokos hőmérséklet különbségtől még nem fognak megfázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!