Az akváriumomba ( 30 liter ) csináltam co2 izét. Fél literes flakon, élesztő + cukor + kevés víz. Másodpercenként kb 4-5-6 darab 3 mm -es buborék megy a vízbe. Ez sok? Kevés? Pont jó? Meddig kell hogy menjen?
Nem jó a beporlasztásod, mert túl nagyok a buborékok és hamar a felszínre kerülnek így nem oldódnak be a vízbe. Vagy vegyél rá egy diffúzort, vagy olcsóbb de hatástalanabb módszer a búvárharang, vagy szintén olcsó de hatásos viszont kicsit körülményesebb megoldás a vízkeringető szívattyúval való beoldás mint ebben a videóban: [link] nekem ilyen van és nagyon jól oldja.
Az időről pedig csak annyit hogy azt szokták ajánlani hogy világítás felkapcsolása előtt egy órával bekapcsolni és a világítás lekapcsolás előtt egy órával kikapcsolni. Amúgy van benne szűrőpalack, vagy csak simán az élesztős löttyös flakonból megy egy cső az akváriumba?
Vegyél egy ilyen CO2 kellék szettet, nekem ilyen van: [link]
Ebben benne van minden egyben, amire szükséged lehet. Egy csinos diffúzor, drop checker 2 adagnyi tesztfolyadékkal, visszafolyásgátló meg buborékszámláló is. Meg persze az egészet összekötő cső, meg tapadókorongok.
A drop checker folyamatosan méri a co2 szintet, így abból fogod tudni, hogy mennyi kell bele.
Én a helyedben raknék a végére egy csapot, valahová oda, ahol a cső a vízbe ér, mert így, ha elzárod, akkor a nyomás megmarad a szerkezet nagy részében, és ha újra elindítod, akkor gyorsabban kezd el működni, mert nem kell újra feltölteni a csöveket nyomással, ami élesztős forrással beletelik egy kis időbe.
Éjszakára zárd el, reggel nyisd ki, úgy, hogy éjjel lámpa kikapcs előtt 1-2 órával elzárod, mert így folyamatosan elhasználódik a maradék co2 a vízben (mert a növények világítás nélkül nem használnak co2-t), reggel pedig 1-2 órával korábban a lámpánál, hogy mire bekapcsol a lámpa max szinten legyen a növényeknek a co2 és így teljes erővel tudnak fotoszintetizálni.
Fél literes nagyon kicsi, vigyázz rá, hogy bele ne nyomja az akváriumba az élesztőt!
1 literes kéne minimum! És azt 1/3-ig tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!