Amikor a bettámnál vizet cserélek, a klóros csapvíz
helyett tehetek bele a boltban is kapható szénsavmentes
ásványvizet?
nem szabad a klóros csapvizet az akváriumba tenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én úgy csinálom, hogy mielőtt cserélem a vizet, előtte két nappal ballonba kiengedem a csapvizet és a két nap alatt kimegy belőle a klór
2008. ápr. 29. 16:52
Miért ne szabadna?Nekünk 8 éve klóros vízben élnek a halak,mindíg más fajta.Sztem egészen ynugottan tehetsz bele,csak kissé drága lenne,ha bezavarosdnak náp nap múlva a 200literes akvárium és cserélni kéne a vizet :D
2008. ápr. 29. 18:30
Mindig más fajta:D loller! vajon miért mindig más fajta? Csak nem azért mert pusztulnak? Ne talán-tán a klóros víz (meg ki tudja mi) miatt...
2008. ápr. 29. 22:04
Klóros víz kinyírja a halakat. Nem szabad abba tenni. De talán el kéne olvasni egy két szakirodalmat mielőtt állatot veszel nem?
2008. ápr. 30. 16:58
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!
Az utolsó válaszolónak csak annyit, hogy nagyon sok "szakirodalmat" elolvastam a témával kapcsolatba, csak kiváncsi voltam másoknak a véleményére is. Nem kell kioktatni a felelős állattartásról, mint írtam sok állatunk volt és nagyon magas kort elértek, a fajtájukhoz képest, mert nagyon vigyáztunk rájuk, és teljes jogú családtagoknak számítanak, számítottak, akár csak Achmed, a hal. Mégegyszer köszönöm a normális hangvételű válaszokat!!
Nem vagyok biztos benne, de a szénsavmentes ásványvíz nagyon kemény lehet. Inkább használj ioncserélt vizet (5 l-es a TESCO-ban 250 Ft körül kapható) fele-fele arányban csapvízzel elegyítve. A csapvizet tényleg nem jó ötlet egyből az akváriumba önteni, szellőztetni kell, vagy klórtalanító folyadékkal kezelni.
2008. máj. 23. 18:36
7/11 A kérdező kommentje:
Persze lehet klóros vizet tenni az akváriumba, de várni kell egy kis időt, míg a klór nagy része kimegy belőle.
Plussz lehet venni a vízbe adagolható cseppeket, amik megkötik a benne lévő klórt.
2008. jún. 30. 13:32
Évek óta tarto és tenyésztek bettát sima csapvízben!!!
Annyi, hogy mielőtt az aksikba önteném a vízet, megvárom, amíg eltűnik belőle a klór, hamar megvan és soha semmi bajuk nem volt! Betegek sem voltak soha, nálam csak öregedés miatt pusztulnak betták!
2008. júl. 25. 13:55
10/11 anonim válasza:
engem is foglalkoztat a kérdés sztem tök jo hogy beleteszed mert ugye az ásványvizben több a kálcium stb szoval több ásvány van benne biztos segiti a halak erösségét hogy bodysak legyenek töle ^^ asszem van valami tabbletta ami ilyen ásványi sokat juttat. (a vízbe én is feltettem magamnak ezt a kérdést)
2008. szept. 21. 21:39
Kapcsolódó kérdések: