Reaktorban a zselés megoldás miért jobb, mint a sima?
Figyelt kérdés
2012. máj. 23. 11:38
1/2 anonim válasza:
Tovább nyomja, és egyenletesebben.
2/2 anonim válasza:
Az a lényege, hogy a zselé magába zárja a cukrot, mikor megkeményedik, így az élesztő közvetlenül nem kap cukrot, épp csak mindig a zselé legfelső rétegéből.
Magyarul, ha mondjuk raksz bele 6 evőkanál cukrot, akkor zselé nélkül az élesztő gombák olyan gyorsan felzabálják, amilyen gyorsan tudják, aminek az eredménye, hogy először magas co2 szint lesz, később meg sokkal alacsonyabb.
A zselés esetében viszont a zselé megakadályozza, hogy az élesztő gombák egyszerre jussanak el a cukorhoz, mindig csak egy kis százalék oldódik ki a zseléből. Így lesz egyenletesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!