Melyik lenne a jobb megoldás?
Ismerősünknek vannak lovai. A kedvenc lovam is eladó. A lóval csak én foglalkozom, lovagolom, kiskora óta ismerem. Külön felszerelésünk van. Azt mondta, hogy ha megveszem a ló 50%-át (a vételárnak a felét kifizetem és a költségek felét én állom) akkor ott maradhat.
De viszont én hallodtam valami eltartási szerződésről is. Az az, hogy csak a ló költségeit fizetem? Vagy mit takar tulajdonképpen?
Nekem papír kell erről az egészről. Mert papír nélkül félek én ettől a dologtól, nem arra gondolok, hogy igenis át fog vágni de a mai világba már sajnos semmi sem kizárt.
Szóval szerintetek az a jobb megoldás a kifizetem a lóvételárának a felét (ebben az esetben olyan 125.000ft-ot és 50%ig papíron az enyém a ló) vagy csak a költségeket fizetem egészbe?
Megjegyzem a lovat csak én használom. Az ismerősünknek úgy kedve sincs már. Lovagolni se tudja hisz majdnem 70 éves. Szekérbe meg nem nagyon szokta őket befogni. Szóval ő csak ellátja őket, meg kiengedi a legelőre, az istállót kitakarítja (bár azt inkább én vállalom) meg stb.
Szóval szinte már kb. enyém a ló csak mondom papírom nincs róla így meg nem valami biztonságos a dolog.
Ezt a kérdést már egyszer feltetted, akkor is azt a választ kaptad, hogy a feles tulajdonosság nem feltétlenül jó megoldás. Miből gondolod, hogy akkor most az ellenkezőjét fogjuk mondani?
Alkudd le az árat, fizesd az egész lovat és nincs tovább gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!