Microrasbora Erythromicron?
Nekem van 7db Danio erythromicron. Eleinte egy 37 literesben tartottam őket sima csapvízben, szerintem az 21 NK volt és olyan pH 8 körül, de azt mondják mások, hogy Pesten a csapvíz 15 NK. Hát lehet, mert rég nem mértem már, kéne venni neptun tesztet.
Szal eleinte csapvízben voltak, később átraktam őket a közösbe 112 literbe a többi nano halak mellé, de ott sokkal lágyabba víz a crs és a cbs garnélák miatt főleg, tehát ott olyan 6-10 NK körüli és pH 6-7. Lassan szoktattam őket hozzá, de már régóta megvannak és bírják ezt is, azt is.
Féltem hogy a lágyabb vízbe bajuk lesz, de semmi.
Úgy tűnik elég nagy a tűrőképességük.
Itt van Gyöngy dánió is akikkel szoros kapcsolatban áll, mármint csak olyan szinten, hogy együtt úszik a két csapat. Vannak mellettük boraras fajok, danio tinwini, annulatus... stb. de azokkal nem haverkodnak.
Elég bujkálósak és félénkek voltak a kis akváriumban, általában a talaj közelében úsztak. Volt egy bátrabb felfedező köztük, mindig ő utána ment a többi libasorban. Így együtt bujkáltak a vasfák alatt, a növények, mohák közt.
Most a nagyobb akváriumban valamivel bátrabbak, mert a gyöngydániók bátrabbak és néha őket követik, de ott is vagy alul, vagy középen szoktak lenni.
A közösben nem szaporodnak. Van mellettük Aplocheilichthys Normani is, az már 3x szaporodott, és a yellow garnélák szaporodnak mellettük, de a többi hal az nem. Egyik sem.
Nemtom, de ez húsevő hal. Sera Vipan baby-vel etetem, FIX ivadékhal táppal és élő sórákkal.
Lemezes kajád ha van, morzsold össze, talán azt is megeszi.
Én a garnéláknak ilyen Sera Shrimps Natural bogyót adok, hát azt nem tudja megenni, mert az nagyobb. Max csipegetni tudna belőle, de nálam azt inkább a gyöngydániók csipegetik. Szóval ezek nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!