75X40cm-es alapterületű akváriumba hány liter aljzatot kell vennem?
5 centivel számolva 15 liter jön ki, attól vehetsz kicsit kevesebbet, mondjuk 12 litert.
A bazaltzúzalék jó aljzat alacsonyabb fény és tápanyagigényű növényekhez. Ha komolyabban szeretnéd csinálni, akkor ilyesmiben kellene gondolkozni:
Ennek persze húzós az ára.
Nekem az egészben ez van: [link]
Eleinte, csak keveset vettem és egy csomó nagy követ beleraktam, aláraktam, mellé raktam, hogy a kő kiszorítsa a helyeket és azért még elég magason legyen a talaj, hogy tudjak bele ültetni. Persze akkor mindenhova nem tudtam ásni növényt a kövek miatt, csak egyes helyekre, de legalább kevesebb talaj kellett bele. Később meg mikor megint volt pénzem, vettem még egy zsákkal és pár követ kiszedtem, beöntöttem oda.
Szerintem ha kevered, mivel ez könnyű golyókból áll, a gyöngy kavics pedig jóval nehezebb meg a bazalt is, így kavics fog leszállni alulra és a talaj mered felül.
Meg hát keveredni fog, és a kevert talaj nem túl szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!