Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi a neve a baktérium kultúrán...

Mi a neve a baktérium kultúrának ami a víz beállítását segíti?

Figyelt kérdés
Tegnap jött meg az akvárium 60x30x40, vettem bele 2 picike növényt (Armoracia aquatica, a másik leginkább erre hasonlít csak vöröses-barnás levelei vannak), Az akvárium talajt először nem mostam át, meg is lett az eredmény, jól megszívattam magam mert kezdhettem elölről mindent.... A szűrő reggel óta megy (nem volt elég a hosszabbító) reggel még elég zavaros fehéres volt a víz, de mostanra már szép átlátszó, ha nem muszáj nem várnék 2-3 hetet a beállítással, hanem hamarabb megcsinálnám hogy a Kisfiammal tudjunk végre gyönyörködni...
2012. máj. 4. 15:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Sügéres akvárium, tehát csak sügérek mehetnek bele. Azok jól elvannak egymással, viszont a kis halakat eleségnek tekintik, a neonhalakat is összekapdosnák. Van jó sok sügér, nagyon szépek.

Neonhalas akvárium esetében viszont arra figyelj, hogy sötét legyen a talaj. Fehér, vagy világos talaj + tereptárgyaktól a neonhal egyszerűen elpusztul.

Ha viszont a neonok mellett döntesz és sötét talajt teszel bele, akkor viszont innentől kezdve CSAK olyan halakat válassz, aminek ez megfelel.

Sötét talaj például a fekete bazalt. Ez mellé viszont ne tegyél páncélos harcsákat, amik a talajt túrják, mert az éles bazalt elvágja a szájukat, bajszukat, amitől elpusztulnak. :)

Szóval van mire figyelni, de a boltban segítenek!

2012. máj. 4. 17:27
 12/18 anonim ***** válasza:
Kolibri hal mehet neon mellé. Pici, igénytelen hal, és ráadásul szép.
2012. máj. 4. 17:28
 13/18 A kérdező kommentje:

:) így értek mindent... Köszönöm ismét! még egy utolsó kérdés (szerintem már nem lesz több) :)

Az élőnövényeket ahogy kibontottam abból a vatta szerű csomagolásból egy kicsi maradt rajta... Ez okoz gondot? A boltban annyit mondtak, hogy minél kevesebb maradjon rajta és ne sértsem meg a gyökerét... Jó ez így vagy próbáljam meg kihúzgálni?

2012. máj. 4. 17:36
 14/18 A kérdező kommentje:
háhh... Nem lesz neon halam akkor... fehér talajt ajánlottak a boltban, és ők is abban tartották a neonokat... (nem teljesen fehér inkább szürkés de világos) :)
2012. máj. 4. 17:42
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

FONTOS!

A baktérium kultúrában az a baktérium van, ami az ammóniát bontja nitritté. Az, ami tovább bontja nitráttá, sokkal később szaporodik el. Kb 3 hét kell az elszaporodásukhoz.

Ráadásul a nitrit sokkal mérgezőbb a halakra, mint az ammónia, tehát NEM LEHET 1 nap után halakat tenni bele.

Ezen kívül tilos egyszerre bele tenni az össze halat, mert azoknak a baciknak enni kell, hogy szaporodhassanak, tehát mindig csak egy kicsivel tudod jobban terhelni a vizet!

A halakkal legalább 1 hete várni kell. Utána, ha használtál baci kultúrát, akkor mehet az első adag hal. Általában az algaevőkkel szokás kezdeni. Én ugyanazt (törpe szívóharcsa) ajánlanám, mint amiről írtál, jó algaevő. 6 db simán mehetne belőle. Egyszerűen adni kell neki enni, és akkor nem a halakra cuppan rá. Főtt, forrázott zöldségeket szereti. Aztán, ha szeretnél még aljzat lakókat, akkor mehetne egy csapat páncélos harcsa, mondjuk rézfoltos.

Aztán jöhetnek a neonok, az is jó választás.

Én ilyen középen úszkáló rajhalból 1 fajtát tartanék, és abból több darabot.

De ha 2 fajta, pl 8 neon, 8 ékfoltos razbóra, (kicsit eltérő szinten mozognak) akkor mást nem igen bír el az akvárium.

2012. máj. 4. 18:35
 16/18 anonim ***** válasza:
1-1 csapat között várni kell 1-1 hetet.
2012. máj. 4. 18:37
 17/18 A kérdező kommentje:

köszi neked is!

tehát ha jól értem akkor ha 8 neon és 8 ékfoltos razbóra van benne akkor aljzat lakók már nem mehetnek?

2012. máj. 4. 19:49
 18/18 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ilyen kistestűek általában rajhalak, és akkor azokból is kéne egy nagy csapat, és az már lehet, hogy sok lenne.

Hát esetleg ilyen pigmeus corydoras méretűekből vagy 6 db, csak nem tudom, mennyire lehet beszerezni.

Vagy mondjuk 4 db törpe szívóharcsa, az úgy is inkább növényeket eszik, az kevésbé terheli a vizet.

Kb. ennyi a határ, ennyit bír el az akvárium.

2012. máj. 4. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!