Mi a neve a baktérium kultúrának ami a víz beállítását segíti?
Sera Nitrivec. Kezdésnél ajánlott, na meg akkor ,ha nagyobb mennyiségű vízcserét kell csinálnod valami oknál fogva.
Úgy öntsd az akváriumba, hogy a szűrő beszívjon belőle minél többet. Öntsd bele az írt mennyiséget, aztán 1 nap után mehetnek bele a halak, de csak olyanok, akiknek az új akvárium nem okoz gondot.
Még 1 kérdés!
Milyen "algaevőket" tarthatok ami nem bántja a halakat? Anno régen volt egy de az csontosra szívta a vitorláshalaimat, rájuk tapadt és mindent kiszívott belőlük, csak egy nagy lyukkal az oldalukon döglődtek a víz tetején...
Baci kultúrával elvileg 1 nap után mehet bele hal. Azért van kitalálva. Baci nélkül ~10 napot kellene várni.
Törpe szívóharcsát nem tennék bele. A legtöbbet vadon fogják, és ha nem kapja meg egyből a legoptimálisabb helyet, akkor hamar elpusztul. Én is vettem kettőt 2 hetes akváriumba, és nem bírták sokáig.
A harcsák egyébként békés halak, nem bántják a többieket. Döglött, víz alatt fekvő halakat sok más hal megkóstol, de egyik algaevő harcsa sem támad rá, "kiszívási" szándékkal. :)
Attól, hogy bacit teszel a vízbe, elősegíted a biológiai egyensúly kialakulását, de az még koránt sem a "végleges", stabil állapot. Abba már lehet halakat tenni, de semmiképpen nem olyat, ami nagyon igényes a víz minőségére. Azokat majd 3-4 hónap múlva, ha beállt minden, nem algásodsz, és a halaid sem döglődnek.
Jó "kezdő" hal lehet a kolibrihal, dániók, stb...
Egyébként a színes, mutatós halakat szeretnél, akkor érdemes elgondolkodni egy sügéres akváriumon. SZerintem a legszebbek.
diszhal.info oldalt ajánlom.
Szia!
Köszönöm Neked is, a választ. Neonok mellé gondoltad a sügért vagy csak magában?
Ja a vitorlásokkal tényleg ez volt.. :S Volt egy algaevőm, nem tudom milyen kerek "o" alakú szája van és folyamatosan az üvegre tapadt... Este villanyoltásnál ránéztem a halakra és akkor láttam, hogy az oldalára van tapadva és együtt úsznak (12-13 éves voltam nem volt nagy jelentősége számomra) és másnap reggelre meg már hátán úszkált...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!