Hogy fogja így bírni a botia a neonok mellett?
Ma vettem egy botiát, mert elszaporodtak a csigák az akváriumomban viszont az akváriumban lévő neonhalak agresszívek vele és csipkedik. Az akváriumban nagyon sok növény van szóval eltud bújni a hosszú levelek között, de örökre nem maradhat ott. A neonok megtudnák ölni a botiát? A botia most még csak akkora, mint egy kifejlett törpe páncélos harcsa, kb 3 cm. 7 neonhal van, 4 kicsi és 3 nagyobb, 54 literes akvárium. Így később hogyan tudnék algázókat venni az akváriumba? Azokat is bántanák a neonok? Törpe szívóharcsákat terveztem későbbre.
Mielőtt valaki írná, tudom, hogy 54 liter nagyon kicsi egy botiának, de a csigák miatt kénytelen voltam megvenni. Ha kiírtja az egész állományt szerintem túladok rajta.
Hát ilyet még nem hallottam, hogy a neonok bántják a botiát.
A botia a nagyobb, ő az erősebb.
Majd megszokják a jelenlétét, és lecsillapodnak.
Egyébként a botiák ugyanúgy rajhalak, szóval neonok nélkül se lenne valami jó egyedül tartani, mert ahogy te is látod, a rajhalaknak a csapatban van az erejük. Egyedül stresszes lesz.
Ja, és teljesen esélytele, hogy egy teljes csigaállományt ki tudjon irtani. Eszeget belőlük, de mindig lesz utánpótlás. Ha pedig kinövi az akváriumot, és túladsz rajta, kb ugyanott leszel, ahol most.
A törpe szívóharcsa szintén rajhal, majd ugyanúgy több kell belőlük, nem ilyen 1-2 db.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!