Miért hal el minden növényem?
A helyzet a 2 hónapja beüzemelt második akváriumomban siralmas.Minden növény kirohad,van amelyik tovább bírja,van amelyik pár nap után dögledezik már...Először leírom a körülményeket-
Aksi:24,6 literes
Vízminőség: Normál budapesti csapvíz értékek:nincs klór,nitrit semmi kb.,nitrát 25 körül,elég kemény(18-20),de ilyen az itthoni víz.
Szűrés: Tetra Easy Crystal 250
Világítás: resun led-es(pár ismerősnél bevált,ezért választottam ezt,mert olcsó is)
Tápozás: Profito megfelelő mennyiség hetente, Neptun növénytápsó 2 hetente megfelelő mennyiség.
Vízcserék:hetente 2x25%
Fauna:3 Endler guppi,pár vörös almacsiga,maláj tornyosok,kb.15 Red Cherry-és Sakura keverék(nem túl sok(a szaporulatot eladom mindig)???)
Növények,amiket eddig próbáltam:
1.Jávai moha-Fára felkötözve-Még ép,de néhány levél azon is barnul.
2.Anubias nana-Amikor beraktam,elkezdett lyukasodni.Mostanra már több levélnek a fele is lerohadt.
3.Lilaeopsis novea zealandiae-Az első héten még rendben volt,de a második héten kilyukasodott,majd néhány levél vége lebarnult,lerohadt.Mostanra teljesen kifakult,hullatja leveleit.
4.Gömbmoha-Túlélt mindent,jól van :DD
Szóval pénzből eléggé kifogytam.Nem akarok semmiféle új technikát,szert venni.Van-e olyan növény,ami kísérletezgetés nélkül,biztosan megmaradna az aksimban?Mert az csak növényekkel mutat jól...És a másik kérdés,hogy narancssárga CPO-t tarthatok-e?Nagyon tetszik nekem...
Melyik az a resun ledes lámpa?
Lehet hogy egy kompakt izzó jobb lenne. Nem?
Én ilyeneket használok:
Az Anubias is ott a leíásban ;)
Márpedig ha az Anubias bemondja az unalamast, az nagy baj! Ha lesz rá vasad, akkor ajánlom egy ilyen beszerzését:
Ha meg nem lesz rá, akkor az akváriumnak nem sok értelme volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!