Vettem egy 15literes aqvariumot, azt tanacsoltak hogy ma csak toltsem fel vizzel, es hagyjam 3 napig halak nelkul. Nem pont ertem hogy miert? Mit kell tennem elso alkalmas tulajdonoskent? Koszonom elore is Kitty
Legelőször ki kell dobnod az "akváriumodat" és venni egy elfogadható méretűt. 30 liter alatt ugyanis nem tarthatsz halat, állatkínzásnak minősül és büntetendő.
Egyébként nem 3 napig, hanem 3 hétig kellene üresen járatni, hogy kialakuljon a biológiai egyensúly. Gondolom egyetlen könyvbe sem néztél bele, az manapság már nem divat. Így nem lehet elkezdeni, mert ilyen csalódás lesz a vége, mint most is.
Igaza van az előttem írónak.15 literes akváriumba TILOS halat rakni.Legfeljebb növényekkel rakhatod tele.
Hogy miért kell 3 hétig üresben járatni az is le lett írva neked,de bármelyik halas könyv vagy a net segítségével ezt mind megtudhattad volna.
De ha már akvarista akarsz lenni,akkor a többi eszköz megvan??
-szűrő?
-levegőztető?
- világítás???
20 éve volt akváriumom, az akvarisztika könyvet is bújtam lelkesen. Az összes hal vízigénye meg volt határozva űrmértékben, levegőztetővel/anélkül.
A guppinak egyedenként 1,5/1,2 l volt a szükséglete. Mitől lett ez 15 l ??? A válságtól?
"Mit kell tennem elso alkalmas tulajdonoskent?"
Először is alkalmassá kell válnod, és alkalmassá kell tenni az akváriumot.
Te úgy tudsz alkalmassá válni, ha pl. regisztrálsz az akvarista.hu-n, és elolvasod az ingyenes ebook-okat.
Az akváriumot meg úgy tudod alkalmassá tenni, ha alkalmazod az ott tanultakat.
Ez pl az egyik legalapvetőbb, kb 3 hét üresjárat (állatok nélkül, a szűrő folyamatosan menjen) kell a megfelelő lebontóbacik kialakulásához.
De ha marad ez az "akvárium" akkor 1 hét is elég, annak az 1 db csigának, amit beletehetsz, kb pont mindegy.
Mégegy, akit jól átvert az eladó. Viszont magadnak is köszönheted, mivel informálódhattál volna pl. az internetről. Azért nem telepítjük a halakat be az első nap, mivel néhány hétre van szükség ahhoz, hogy a mérgező gázokat lebontó baktériumok megfelelő számban jelen legyenek az akváriumban, megakadályozva ezzel, hogy a hal a saját ürüléke által pusztuljon el. Viszont 15 literben szinte lehetetlen kialakítani biológiai egyensúlyt, ebből adódóan haltartásra teljességgel alkalmatlan. Ebben minden benne van:
Ezt is olvasd el:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!