Halakat szeretnék, viszont a nálunk lévő vízértékek elég speciálisak, ha nevezhető így. Milyen halaknak lenne jó?
Természetesen az alapokkal tisztában vagyok, mindennek utánajártam. Külföldi vagyok, a vizünk igen lágy. Elvégeztem a méréseket és az eredmény a következő:
pH 7,0
Összkeménység drágább tesztel 2,5-3
Összkeménység olcsóbb tesztel 3,5-4
Változó keménység (KH) 1,5-2, de inkább 2
Még nincs meg az akvárium, de kb. 100-120 literesnek lesz hely.
Köszönöm a válaszokat!
2. válaszolónak: Nógrád, Szlovákia
Én egy jó nagy csapat vöröshasú neonhalra gondoltam. Láttam egy akváriumot rengeteg ilyen hallal és sok növénnyel, csodaszép volt. Melléjük valami kisebb aljzatlakót szeretnék, leginkább valamilyen páncélost. Tetszik a közönséges foltos, a panda, a rézpöttyös és az adolfoi.
Érdekes, az Ipoly mellett meg olyan kemény csapvizek vannak, hogy kiakasztják a tesztet.
A vörös neon és a páncélos jó választás. A változó keménységen érdemes lenne egy egész picit emelni, mert az stabilizálja a víz pH-ját. Ha túl alacsony, akkor a legkisebb változások is rögtön megváltoztatják az értékét, például a növények nappali és éjszakai szokásai vagy a halak légzése is hatással vannak rá.
Fúj de utállak, én meg sz.opok a keményvízzel...
A karbonát keménységet a legegyszerűbben egy kis szódabikarbóna hozzáadásával lehet növelni.
Ilyen lágy vízben, neonok mellett szerintem érdemes próbálkozni Apistogrammákkal Ramirezivel, kisebb L-es harcsákkal.
Viszont külső szűrő mindenképpen kell, mert ez a környezet nem valami ideális a baktériumoknak, ezért extra nagy szűrőfelületet kell biztosítani a lebontóbaciknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!