Melyik a jobb, sera plant color vagy sylvania gro-lux?
18W 112literes aksiba
Növények:najas,indiai vizicsillag, valiznéria, jávai moha, májmoha ,echniodorus
Melyiknek tart tovább a hatása - később tolódik el a spektruma - aminek kevésbé lesz algásító hatása egy idő után?
Ocsmány erős rózsaszín csövek, amiket használtam akváriumhoz, pl a Tube plant, Osram Fuora - algát nem csinál egyik sem, de ronda. Esetleg piros halakat jó vele megvilágítani. Kb ennyire színes, és ha mellé rakok egy fehéret az se nyomja el:
Szerintem a gro-luxnak is ilyesmi fénye lehet, de olyanom még nem volt.
Aminek szeretem a színét, vagy úgy mondom hogy nem olyan brutál rózsaszín, az pl a Hagen flora glo - habár elég gyenge fénye van neki, ezért azt is keverni kell egy fehér csővel, hogy valahogy kinézzen. Algát nem csinál ez sem.
Ha csak 1 csöved van akkor a "daylight" alatt jobban nőnek a növények és annak legalább normális fénye van - algák csak akkor nőnek tőle ha erős a fény - de a 18 Watt egy 112 litereshez nem erős, sőt inkább gyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!