Szerintetek melyik a jobb? Sera Plant color vagy Sylvania Grolux?
Mind a kettő 25w 75cm
A Sera 4900K, a Sylvania 8500K
A Sera kb. 4700Ft, a Sylvania kb. 2500Ft.
250l pontylazacos aksiban hólyagos levelű vízikehely van, meg némi vallisneria.
2 fénycsöves házi fa tető, sera plant color és sera daylight van benne.
A plant kiéget...
Melyik lenne a jobb, a fényük ("színre") mennyire különböző?
Kevés lesz a fény 2 csővel. Milyen hosszú az akvárium? nem fér be 2 db. 90 cm-es?
Plant color vs. gro lux : Sera jobb ilyen növényekhez.
Vagy Jbl solar tropic (ultra) vagy hagen flora glo. De kéne vagy 80 W.
az aksi kb. 2 éve megy, eddig nagyon szépen nő a hólyagos.
az aksi 100*50*50 a tető adott, átalakítást nem terveztem, eddig sera volt, gondoltam újítok valami más neonnal.
nem növényes aksit akarok, de így is szépek a növényeim.
Akkor ha eddig jó volt, ne változtass.
80 W-ot azért írtam, mert jobban nőnének alatta a növények. Növényes akvihoz 180-200 W kéne.
rendben, köszi a válasz.
:D ettől jobban nem kellene, hogy nőjenek :D:D nem tudnám hova tenni a hólyagost :D
Én "Hagen flora glo" párti vagyok, nekem ez bevált növényekhez.
Régen volt egy sera tropic sun csövem, annak nagyon erős sárgás fénye volt, de az úgy algásított, jajj :)
Sera Plant nem volt még.
Sylvania aquastarom van de annak nagyon ronda lila a fénye. Sylvania Gro-lux nem volt még, nem tudom hogy az milyen lenne.
Am. a plant color, meg a hagen flora spektruma kísértetiesen hasonlít egymáshoz, de a tropic sun se sokban tér el, aminek a fénye a hagen sun glora hasonlít.
Ami igazán brutálisan algásít, azok ilyenek, mint pl. a S. gro lux, vagy H. power glo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!