80l-es akvariumba kell-e mukodnie ejszaka a levegoztetonek? Plussz elonyos vagy hatranyos egy halvany ejszakai vilagitas, egyaltalan szukseges-e? Koszi a valaszokat! Ui. :bocsi de nem volt lehetosegem ekezetekkel irni!
Csak a tengerire tettem kék holdfény ledet, de 1 évig azon sem volt. Az édesvizi akváriumokon viszont nincs semmi.
A szobában világít egy kis fehér led, azért hogy én lássak valamit ha fent vagyok éjjel, de az nagyon gyenge és arrébb van mint az akváriumok, tehát a halak nem látják.
Ha éjszaka nem megy a levegőztető, akkor nappal teljesen felesleges. Éjszaka nincs fotoszintézis, kevesebb az oxigén, ha azt kibírják a halak, akkor a nappalt is.
A szűrőnek viszont éjjel-nappal, 24 órában mennie kell. Ahogy mondták, a víz fodrozása elegendő gázcserét tesz lehetővé, így plusz levegőztetés nem szükséges.
Éjszakai világításnak esetleg rájáknál és más éjszakai ragadozóknál van értelme, ahol megfigyelitek a táplálkozásukat, aktív életüket. Gondolom nem azt tartotok, egy szimpla akváriumban teljesen felesleges, sőt zavaró lehet.
Egy nagyon halvány, színes éjszakai világítás hasznos, ha algaevő harcsáid vannak, mert így láthatod aktívkodni is őket.
Az éjszakai levegőztetés a nagyon dús növényzetű akváriumokban fontos. A növényzet éjszakai oxigénfogyasztása elég durva tud lenni, és a levegőztetés megelőzi a durva pH ingadozást is. Ha nappal CO2-t adagolnak, akkor éjszakára jó a levegőztetés, mert enyhén megemeli a pH-t, ami kedvez a szűrőbaciknak. Ilyenkor általában nem extra levegőztetőt kapcsolnak, csak egy kicsit feljebb húzzák az esőztetőt. De egy átlagos növényzetű és halállományú akváriumban fölösleges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!