Ti mit tettetek volna? (Bent voltam a halasnál többi lent)
Figyelt kérdés
Tegnap elmentem a halashoz egy nő a kisfiával vett egy 60 lityós akvit az eladó pedig minden hülyeséget összehordott hogy pl. a szűrőt ki kell mosni teljesen a bettta az nem bánt semmilyen hlat algaevő mehet 90l be áá felhúzott nagyon de nem szoltam mer ugyse hitt volna nekem a nő mivel 14 vok a kedvenc részem napi 6-8 óra világítás a vizinövénynek de azt elfeljtette hozzá tenni h nem mind1 h hány wattal meg milyen növény.Bejött a férje és még ő is okoskodott hogy neonhalból bele tehet 12 őt mer kicsi meg még sok hülyeség ááá elképesztő.2012. márc. 22. 07:24
11/17 anonim válasza:
Nekem 13 évesen lett akváriumom, és előtte hónapig csak a diszhal.info-t, az akvarista.hu-t meg a könyvtárból kikölcsönzött tonnányi könyvet olvastam.
12/17 anonim válasza:
nekem az első halaim, pocsolyából kimentett kínai razbórák voltak... leszámítva hogy örökké bujkálnak szeretem ezt a hideg vízi jövevény fajt, és most is van belőlük pár :)
13/17 anonim válasza:
A baj az, hogy nem mindenki tudja abszolút kezdőként, hogy van olyasmi, amit neki tudnia kéne, azon túl, hogy üveg + víz. Éppen ezért nem is gondolja, hogy utána kéne néznie mi az a nitrogénkörforgás. És szerintem egy átlag polgárnál nem az alaptudás része egy akvárium rendes felszerelése. És akkor jön az ötlet, "majd az eladó megmondja a tutit" vagy, ami még jobb "ismerősöm is gy tartja". Akit viszont komolyan érdekel már az elejétől kezdve körültekintő, de sajnos ebből van a kevesebb. Sokan kutyát is úgy tartanak, hogy nem tudnak róla semmit.
14/17 anonim válasza:
"15 percre a könyv vagy az internet elé,"
Internet mikor én 12 voltam? Te jó ég!! Légyszi hagyjuk már. Tudom elbaszott egy gyerek vagyok, meg szép vékony is.
Szüleim szégyenlik is maguk hogy egy villanyszerelőt neveltek belőlem. 10-11 éves lehettem mikor bevezették hozzánk a vonalas telefont. Előtte csak a postán volt, néhány fülkében, meg Anyánál a TSZ ben. Ha kaptunk délután egy tizest (tudod amin a néni fogta a fenyőfát a feje fölött) kisétáltunk az öcsémmel kézen fogva az iskolához mert ott volt fülke, és hazatelefonálhattunk. Az volt az élmény. Internet? Még nagyon sokáig nem ültem olyanon :))
15/17 YourDestiny válasza:
Sejtettem, hogy csak az internetet fogod megtalálni a szövegben és a könyvet nem. Vajon miért írtam mindkettőt? De tényleg hagyjuk :)
16/17 anonim válasza:
Nade várjunk csak. Te most pont olyan dolgokat mondtál, ami tökéletesen igaz. Ha az algaevő alatt az Ancistrus fajokat értjük, akkor simán mehet 90 literre akár 1 pár is. Mért akkora marhaság ez? [link] A Betta a saját fajtársain kívül az egyik legbékésebb hal az akvarisztikában, sőt enyhe túlzással a neon előbb bántaná őt, mint fordítva. A nagy könyv szerint neonból 70 liter alatt nem érdemes tartani, de inkább legyen 60 literben 12, mint 3-4 db, ami nincs csapatban. Szerencsére az én halasom egy halbiológus, akiben mindig bízhatok, mert már évek óta ismerem. Ő is ezt mondaná, csak talán kicsit pontosabban. Úgyhogy mielőtt olyan nagyon okosnak tartod magad, nézz körül az interneten. Jobbhíjján ajánlani tudom a diszhal.info oldalt.
17/17 anonim válasza:
Utolsó válaszoló: talán a kérdező példája nem a legideálisabb, de szerintem sokan nem is csak erre a konkrét példára gondolnak, hanem az olyan eladókra, akik 10cm-s aranyhalat adnak el gömbakváriumba (egyik barátnőmnek, 2 héten belül kettőt is, mert az első meghalt). Utána elmagyaráztam, hogy miért pipál az aranyhal meg mitől ködös a víz, erre az anyukája válasza az volt, hogy "de hát kifertőtlenítettük az üveget, ahogy az eladó mondta". Sajnos nem tudtak új otthon találni a halnak, 2 napon belül az is elpusztult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!