Ti mit tettetek volna? (Bent voltam a halasnál többi lent)
és ?
nem a te dolgod ez ,
jól tetted ,hogy vakogtál bele az eladó és a vevő beszélgetésébe,ez csak kettőjükre tartozik,
bocs, kimaradt a nem szócska ,így akartam :
"hogy,nem vakogtál bele"
Én nem értem, miért kell összehazudozni mindent egyébként. Ha valaki pl. 60 literes akváriumot akar venni, azt nem feltétlenül a spórolás hajtja. Arról nem is beszélve, hogy 60 literbe már azért van jó pár faj, amit bele lehet tenni. Gondolom a kérdező ancira gondolt algaevőként, ez is tök hülyeség, mert 60 literbe nyugodtan mehet törpe szívóharcsa, több is, és ők is ugyanazt csinálják, mint az ancik, és 1 db anci meg pár törpeszívó ára kiegyenlíti egymást, szóval azzal, hogy a beleillő törpe helyett nem bele illő ancit ajánlott még csak meg sem éri nekik. Ez már szerintem csak szimpla tudatlanság, vagy hozzá-nem-értés.
Halaknak is ott vannak pl. a gyöngydániók, ők nem olcsók, mégis életben maradnak ekkora helyen és jól is érzik magukat. Árban pedig jobban is járt volna az eladó, mint 12 db neonnal...
Az már más tészta, ha valaki úgy akar akváriumot venni, hogy spórolna és direkt kis akváriumot választ, de azért halat is akar bele. Itt már tényleg üzlet kérdése mit adnak el bele.
De például abból is profitálhatnának, hogy először könyveket ajánlanak. Mert ha valaki tényleg elszánt, csak nem tudja hogyan kezdjen neki, az igenis veszi a fáradtságot, hogy először olvasson róla. Meg lehet mondani, hogy ha nem ért hozzá és megdöglik a hala legalább vesz náluk újat, de szerintem, aki annyira nem képes, hogy utánaolvasson, azt annyira nem is érdekli, hogy az első kudarcok után újrapróbálkozzon.
Nekem van egy 30, egy 54 és egy 125 literes akváriumom, és egyszer a nagyba szerettem volna dániókat, viszont az eladónak azt mondtam, hogy csak egy akváriumom van, a 30 literes, és abba akarom őket. Azért rajta éreztem a vonakodást. Először nemet is mondott, de végül csak eladott 6dbot, aztán meg még rám akart sózni egy jó drága száraz tápot is. Ezt egyébként nem tudom, hogy a profit miatt tette-e, vagy mert azt gondolta, hogy ha szegény halak ilyen kis helyre be lesznek zárva, akkor már legyen minőségi kajájuk.... De rajta tényleg látszott, hogy nem jó szívvel, de muszáj neki.
ma 08:30
Gyerek fejjel is előbb olvastam volna, minthogy egy ember szavának mindent elhigyjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!