Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az akváriumomat szettben...

Az akváriumomat szettben vásároltam, a világítás aquael eccoline 11 wattos, ami csak egyben van, nem cserélhető az izzo és elég drága, kb 5000, plusz szállítás, és kicsit sok 4 havonta. Szerintetek érdemes kicserélni, vagy van más megoldás erre?

Figyelt kérdés
2012. márc. 3. 20:39
 1/6 anonim ***** válasza:

tudnál linkelni?

miért 4 havonta nem évente kell cserélni?

2012. márc. 3. 20:55
 2/6 Platypus ***** válasza:

[link]

Ebbe kutyaközönséges kompakt fénycső passzol és elég dizájnos darab.

Lakberendezési áruházban kb. 2000 Ft egy kis T5 fénycsöves "bútorvilágítás", ehhez kell még egy üveglapot vágatni az akvárium tetejére. Ha üveglap van, bármilyen fényforrást fölé tudsz rakni. Bármelyik fénycsőfoglalatba lehet venni akváriumhoz alkalmas fényforrást.

2012. márc. 3. 20:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Miért kell 4 havonta cserélni az izzót?Válasz a igénytelen növényeket amik kezdetben drágábbak de ha okosan tervezel sokat fogsz megtakarítani.Szerintem profi vílágítási szaküzletben kicserélik,neked csak a fény paramétereit kell megadnod pl.65ooK,8o-89 CRI stb.
2012. márc. 3. 20:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem is ecoline-om van és 1 évig bírta. Most cseréltem, ugyanolyanra. Én is neten rendeltem.

Mondjuk tényleg gáz, hogy ahol a szetteket árulják, ott nem árulnak ilyen világítást, a helyére pedig csak ezt tudod becsúsztatni.

2012. márc. 3. 21:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Pehh.

Itt egy ilyen. Ebbe belefér bármilyen 9-13 Wattos kis kompakt izzó:

[link]

Ez meg eggyel nagyobb, 30 Wattos égőt is bele lehet tekerni asszem, bár én csak 26 Wattosat tekertem bele:

[link]

2012. márc. 3. 21:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Hogy miért kellene 4 havonta cserélni? Egyszerűen csak azért , mert eddig bírta. Hogy miért csak eddig azt nem tudom. De már az is fejtörést okoz, miért nem cserélhető az izzó külön. Ez rablás...szerintem.
2012. márc. 8. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!