Anbiuas barterinek vagy nanának elég napi 8 óra világíttás 8w os neoncsővel 30l es akviba?
Kell az, a 8 óra legyen meg, főleg egy ilyen kis 8 wattos csővel. A szórt fényen elvegetál, de azért meghálál egy kis törődést. Ez bőven a minimum alatt van így is.
Normális szűrésnél, gyakori vízcserékkel pedig nem fog bealgásodni a levele.
Ha van egy ilyen 8 Wattos neoncsöved otthon, akkor előbb próbáld ki azt, és ha kevés a fénye azt úgyis látni fogod a növényen. Nem biztos hogy kevés lesz, fene tudja. 8-10 órában szerintem bátran világíthatsz neki.
Ha meg elkezdenek összekunkorodni a levelei, akkor azt jelenti, hogy több fényt akar. Akkor lehet hogy érdemes váltani egy nagyobb fényre.
Nekem pl 13 Wattos kompakt izzó alatt voltak anubias nana-k, a 35 literes akváriumban. Ilyen lámpa alatt:
De ezen van gyárilag fényvisszaverő, ami befókuszálja a fényt az akváriumba.
Ha nincs fényvisszaverő akkor szerintem egy 20Wattos izzó kb ugyanazt a fényerőt produkálja, és pl egy virágládába bele lehet szerelni egy foglalatot és úgy beletenni az izzót, azzal olcsóbban jössz ki: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!