Miért pusztulnak a halaim?
Az ilyen egyesével elpotyogás azért szokott bekövetkezni, mert felgyülemlenek a bomlástermékek a vízben.
Ennek az okai:
Túl sok hal
Nem elegendő szűrés
A szűrő kikapcsolgatása
Nincs meg heti rendszerességgel a 20-50% vízcsere
Nem takarítod a mulmot
Túletetés
Fertőtlenítők vízbe lötykölése
Nincs növényzet
De, ha esetleg leírnád, hogy egyáltalán milyen halakat tartasz, milyen a szűrőd, hány fokos a víz, mivel etetsz, csinálod-e a vízcserék, akkor többet tudnánk segíteni
Mennyi ideig járattad üresen az akváriumot?
Ha nem volt 2-3 hétig járatva, akkor mérgezés, ekkor szoktak a halak egyesével elpusztulni.
Nálad a fő gond a szörnyű szűrés. Ez a haliea cucc 200 litert forgat meg óránként, nálad olyan 300-400 között lenne a normális, ráadásul a szivacsa sem elég semmire. Legalább egy Eheim pick up 2008 kellene, bár még talán az is kevés, csak a 2010 nem fér be.
A másik, hogy olyan halakat tartasz, amiknek 200-300 liter víz kellene:
De a többi haladnak is sokkal nagyobb hely kell.
Ezzel a listámból 2 elem ki is van pipálva.
A harmadik még, hogy a panzi termékek rosszak, ráadásul lemezes és szárított tápon nem tarthatóak egészségesen a halak. Fagyasztottat kellene nekik venni, az algázóknak pedig faágra van szükségük és zöldségekre.
Sokkal nagyobb figyelemmel kellene újrakezdened az akvarisztikát, olvasni kellene, mert ez így nem fog működni.
Jó, én nem akarlak kritizálni, csak rávilágítottam 1-2 problémára. Hogy elfogadod-e a tanácsokat, amikért idejöttél, az csak rajtad múlik. Sajnos ezek komoly hibák, nagy ismereti hiányosságra utalnak.
Én is foglalkozom az akvarisztikával 20 éve, de normálisan csak néhány éve olvastam utána, azóta nevezhető akvarisztikának, amit csinálok. Hiába az első 15 év, kezdőként csodálkoztam rá fontos összefüggésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!