Miért pusztulnak el a halaim?
biztos nem öregek a halak, van ami a megvétele utáni pár napban dobja fel az uszonyát..
amúgy az akvárium 50 literes, van benne 2 vitorlás hal, 1 algaevő (ezek mind elég nagyok), meg még4 másik fajta, de azok neve most nem ugrik be, viszont kisebbek..
nemtom részleges vízcserének számít e ha a tisztitáskor vesztett vizet pótolom..a levegőztető nem beépített, könnyen kivehető-visszatehető, pár hete vettem.
Őszintén szólva nem meglepő, hogy pusztulnak a halaid. A vitorlásnak minimum 2x ekkora hely kel, hajlamos bántani a kis halakat, az algaevőnek sem ártana 90 liter. Eddig nem volt levegőztetőd se, szűrőd meg ha jól értem egyáltalán nincs, és a heti 30% vízcseréről sem hallottál még. Ez az akvárium így nem működőképes és nem is lehet azzá tenni. A vitorlásokat mindenképpen el kéne ajándékoznod, az Ancistrus algaevőt lecserélni Otocinclusra, a maradék 4 haladnak meg ki kéne találnod a fajtáját, mert lehet hogy azok sem passzolnak 50 literbe. És venned kell szűrőt, a heti vízcsere ekkora akváriumban pedig kötelező.
Itt keresd meg a többi halad:
Ide pedig regisztrálj és olvasd el a kezdőknek készített e-book-ot:
volt levegőztetőm, csak elromlott, rögtön vettem másikat.
viszont a többiben valóban hátrányaim vannak, utánn nézek ezeknek a dolgoknak, és elővezetem az itthoniaknak is hogy mi a helyzet.
köszönöm válaszod!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!