A Bettám megkergült! Mit tegyek? Segítség!
A Bettám egész nap az akvárium jobboldali üvegtáblájának dörgölőzve úszkál fel-alá. Etetésen kívül csak nagyon ritkán távolodik el a faltól.
Arra gondoltam, hogy talán a tükörképét látja, és folyton az "ellenséges hímet" üldözi, de mikor az akvárium elé tükröt raktam, teljesen más volt a reakciója, mint tükör nélkül (a tipikus magatartás ha hímet lát).
Arra is gondoltam, hogy talán a fűtőszál hője vonzza (ott van a jobb oldalon). Mivel más halak is vannak az akváriumban, kénytelen vagyok a számára legalacsonyabb, 25°C-on tartani a hőmérsékletet.
Lehet, hogy a szűrő áramlása túl erős neki (szűrő a bal oldalon)? Pedig kezdetben örömmel vadászott a belőle kiáradó buborékokra.
Kérlek segítsetek!
Köszi a kommentet! Kicsit megnyugtatott, hogy a Bettám hóbortja nem egyedi. :) Még mindig a kedvenc helyén bóklászik... csak az zavar hogy emiatt nem lehet látni, milyen szép is valójában.
A dörgölőzés talán rossz szóhasználat volt, inkább csak nagyon közel úszik az üveghez. Néha a Plattijaim is csatlakoznak hozzá, csak őket nem köti le sokáig a dolog. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!