Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Számít hogy az akváriumba...

Darkkingdom kérdése:

Számít hogy az akváriumba milyen színű a világítás? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nah most nekem hable,nagyon kedves volt és linkelt egy oldalt ahol lehet kapni vizalatti világítást,de én ezt egy kis plusznak szeretném az akváriumba a meglévő világítás mellé!Az számít valamit hogy milyen színű?tehát a meglévő "Fehéren" világító csövem mellé vennék egy kéket,az nagyon elcsúfítaná ha mind kettő menne vagy elnyomná a fehér, és akkor lenne jobban kék ha csak külön menne a kék?Növények esetén értendő hogy számít-e?

(A meglévő csövem 18W-os és egy 9W-osat vennék melé!)Vagy milyne színt érdemes venni,HA számít?

2012. jan. 31. 20:27
1 2
 1/12 akva apor ***** válasza:
Passz.Hát nem tudom,hogy hogyvan.Én is ezen gondolkodtam de szerintem a növényeknek mind 1.Az ,hogy elnyomják-e egymás fényét azt nem tudom.Érdeklöggy utánna az eladónál is(ha látod,hogy rendes és nem reádsózni akarja a cuccot akkor meghalgathatod).
2012. jan. 31. 20:39
 2/12 A kérdező kommentje:

Kedves hogy segíteni kaartál,bár tényleg ne sértődj meg ezzel nem lettünk előrébb!Hable pedig itt ajánlotta nekem és egy hivatalos oldalon :D!

Még mindig vároma segítséget :) köszönöm!

2012. jan. 31. 21:04
 3/12 A kérdező kommentje:
Csak hogy érthető legyen azért kérdezem megitt mert nekem oda vissza 100 kilométert kéne mennem érte!Mert személyesen előre megbeszélt időpontban lehet menni és akkor már úgy kéne menni hogy előre lezsírozva,meg a kérdés azért nem mindegy hogy melyiket vegyem meg!
2012. jan. 31. 21:13
 4/12 A kérdező kommentje:
Bocs hogy 3ban irom le de a KÖZELÜNKBEN sehol nincs hasonlóó!
2012. jan. 31. 21:14
 5/12 anonim válasza:
hát a növénynek nem nagyon számít! nekem is fehér és kék világítás van napközbe a hangulatfényem pedig piros! és semmi gondja nincsen a növényeknek!
2012. jan. 31. 21:35
 6/12 anonim ***** válasza:

Tudtommal a szín számít ha a növényekről beszélünk.Úgy hallottam ,meg tapasztaltam is, hogy a kék fényű a világítástól a növények inkább fölfele nőnek, nem bokrosodnak.Amúgy én már kombináltam kék és fehér színű fénycsövet.A fehér szín majdnem hogy teljesen elnyomta a kéket, bár vízalatti világításnál lehet hogy másképpen nézne ki.

De majd az okosak kijavítanak.Remélem azért segítettem valamit.

2012. jan. 31. 21:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem egy fehéret 9 wattost + 1 kéket 6 wattost.

Ez a 2db régi akváriumomon volt és 1 legkisebb kék neon, mert nekem tetszett, hogy kicsit kékes az egész, de ha ennél kékebb lenne már hülyén nézne ki. Nem?

[link]

[link]

2012. jan. 31. 22:31
 8/12 A kérdező kommentje:

Szeretném mindenkinek megköszönnia segítségét!Sokat segítettetek!Nagyon jól néz ki kékesen tényleg!

Hable szerintem ez így ahogy neked van nagyon jó,nekem nagyon tetszik :)

Akkor kéket mindenképpen veszek :)

2012. jan. 31. 22:45
 9/12 Salx Narval ***** válasza:
A vörös és a kék, a két spektrumhatár, a kék a szárra és a levelekre, míg a vörös a gyökérzetre hat pozitívan, a fehér, az-az 5-6500 K ( Kelvin ) napfényhatás. Annál jobb egy világítás minél szélesebb spektrumú.Ha csak díszvilágításnak kell, akkor azt válaszd ami neked tetszik.Kombinálhatod is a színeket.
2012. febr. 1. 04:32
 10/12 Daphina ***** válasza:
Az a helyzet, hogy ezek a csövek nem igazán jók a növényeknek, mivel nem arra találták ki őket, hanem díszvilágításra.
2012. febr. 1. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!