Milyen Közép-Amerikai sügérfélét ajánlanátok 300 literbe?
Van már valamilyen hal? Milyenek a paraméterek (keménység, hőmérséklet)? Növények?
Néhány példa közepes keménységű (csap) vízhez, amik társítás szempontjából is jobbak (pontylazacok, páncélosok, stb):
Zebrasügér
Kék akara
Szivárványsügér
Günther szájköltő sügere
Maroni akara
Sajica sügér
Zászlós bölcsőszájú hal
Vitorláshal
Törpesügerek:
Sárga törpesügér
Kakadu törpesügér
Háromsávos törpesügér
Kéksügér
Kockás bölcsőszájú hal
Bolíviai törpesügér
Pillangó törpesügér, Ramirezi
Színes törpesügér
Meggyhasú sügér (afrikai)
Ui: Én nem tartottam egyiket sem, de tesómnak én rendeztem be 300l-es akváriumát, és akkor sokat nézelődtem és ezek jöttek szóba. Végül is vitorláshal és ramirezi lett. Modjuk a többség dél-amerikai. Vagy ragaszkodsz a közép-amerikaihoz (biotóp)?
köszi.
Igen, mindenképpen egy biotopot szeretnék.
Tisztelt 2012-03-22 20:45-as válaszadó! Nem akarok oltogatni, de 300 l-re én nem raknék zebrasávos pár mellé salvini párt. Azt talán Rocio octofasciata-val lehetne együtt 300 l-n.
Egy 300-as akváriumba mehet a törpesügérek közül (ha valaki ezt az "utat" választaná) gyakorlatilag bármelyik, csak arra kell figyelni, hogy ne legyen 3-4 fajnál több,főleg ha azonos családba tartoznak. Persze vannak kivételek, pl. Ivanacara adoceta-t ne rakj össze ramival, mert akkor vége a ramijaidnak.
Középtermetű (15-20 centis) sügérekből mehet bele:
zebrasávos sügér
vöröstorkú sügér
kék akara
sajica
nicaraguai
kékszemű zebrasügér
vitorláshal
zászlós sügér
Heros severus
és akár diszkosz is, persze nem egyszerre!!(Lehet, hogy a felsorolásban nem mint közép-amerikai). Diszkosszal pl. tarthatsz sajica-t és zászlóst, és egyéb békés sügéreket, zebrasávossal meg vöröstorkút és kék akarát.
Nagyobb testű (20-25-30 cm-s) sügéreknél már egy-vagy kétfajos akváriumod lesz. Lehet pl. olyan, hogy egy márványsügér párt tartasz, vagy octót, vagy salvinit. Az utóbbi kettő lehet együtt is. Vannak még a Herichtysek, Vieják, ezeknél is egyfajos vagy kétfajos az akvárium.
Van a nagy kategória (jaguársügér, dovi, festae) , ezek 300 l-n csak a párjukkal lehetnek együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!