Milyen halat ajánlanátok ebbe az akváriumba?
ha ez akváriumnak mondható egyáltalán, nem volt még halam ebbe csak beépített levegőztető van nincs vízmelegítő a szoba átlagba 12fokos gondolom a víz jóval hidegebb olyan hal kéne ami bírja a kis helyet,és ezt a hőfokot.minden tipp tanács jól jönne kell e külön szürő milyen gyakran cseréljem a vízet tegyek-e bele halat egyáltalán:D
erről lenne szó:
Ez 3 literes, még csak kicsi akváriumnak sem nevezhető. Az állatvédelmi törvény szerint 30 liter alatt nem is tartható hal. Nincs is olyan, aminek megfelelne ekkora hely.
Viszont vehetsz bele néhány vízinövényt, mondjuk egy gömbmoha és egy anubias nana jól mutatna benne, vagy jávai mohából is csinálhatsz valamit.
Így ha meg a levegőztető és lecserélsz hetente 3 naponta fél liter-liter vizet, szerintem ellesznek.
Így ha meg a levegőztető és lecserélsz hetente 3 naponta fél liter-liter vizet, szerintem ellesznek.
Ezt így akartam írni:
Így ha megy a levegőztető és lecserélsz 3 naponta fél liter-liter vizet, szerintem ellesznek.
Bocsi, fáradt vagyok kicsit.
Édesvízzel feltöltve Triops vagy vízibolha tartható benne, élő növényekkel és pár kicsi csigával. Sós vízben Artemia. Az Artemia tartása a legegyszerűbb. Ezek kisméretű vízi rákok, pocsolyákban élnek, így ekkora helyen is biztosíthatóak az életfeltételeik. Ha egy pocsolyából merítesz vizet, akkor sok érdekes apróságot tudsz begyűjteni. Hidrát, planáriát, kagylósrákot, kandicsot, apró lárvákat és férgeket. Nagyítóval megfigyelve egész érdekes az életük.
Halat vagy más gerinces állatot tilos ekkora helyre rakni. Gondolj bele, ez egy befőttesüveg méretével rendelkezik.
én még Red Cherry garnellát sem tennék bele, szószerint.
Egyetlen dolog, amit tudsz benne tartani, az a sórák(artemia), ha szimpized
így néz ki:
http://www.youtube.com/watch?v=EIfiUuy4VHw&feature=related
rágooglizhatsz, közelebbről aranyos, szeme is van, de egyszerű kis élőlény.
Hogy kell tartani:
megtöltöd azt a 3 literes akármit vízzel, literenként kell tenni 30gramm konyhasót bele(jódmentes legyen, ez fontos) beindítod a levegőztetőt, világítást, beleteszed a petéket(amit állatkereskedésekben árulnak) és vársz, amíg kikelnek.
lehet őket porszerű haltáppal etetni, és sohasem sokat, mivel a sok etetés mérgezi a vizet.
Aljzatnak tehetsz forróvízzel átmosott tiszta homokot.. plussz tengeri kagylókat dekorációnak
vagy a postakürt csiga is lehetőség(ilyet ingyen is kérhetsz bárkitől, akinek akija van, pénzt kérni érte nem szokás, mert nagyon szapora)
ez már jóval unalmasabb, de édesvízben kell tartani, és valamilyen alacsony fényigényű növényt is tehetsz mellé(microsorum, vagy jávai moha). A növények miatt kell a nappali megvilágítás, a levegőzető is jó, ha megy.
esetleg levegőzetőre szerelhetsz egy szivacsot, hogy a buborék alulról haladjon át rajta, ez valamennyire szűri is a vizet:
A postakürt csigákat etetni ugyanúgy haltáppal lehet.
remélem nem vagy olyan hülye, hogy hallal próbálkozz mégis ekkorában.. rengeteg szempontot kell figyelembe venni a haltartásnál. plussz, hogy a halak a vízbe ürítenek, amit a szűrőben lévő szűrőbaktériumok bontanak le. szűrő nélkül nem működőképes egy akvárium, ami bele sem fér egy ekkora edénybe, vízparaméterek(keménység, kémhatás), oldott oxigén a vízben..
Ha mégis szeretnél halazással foglalkozni, akkor kezdetnek olvass utána a dolgoknak, biztos forrásokból, és vegyél egy normális akváriumot:
30 literesben már kezdhetsz a legkisebb nanohalakkal, vagy egy bettával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!