Óvodai akváriumba ajánlanátok légyszi halfajtát?
Fontos, hogy pontosan hány literes?
Szűrő mindenképpen kell bele, és ha pl. egy téli szünetben nincs fűtés, akkor fűtő is.
Nem tudom pontosan hány literes, kb olyan széles-magas, mintegy lcd tv képernyője. A lányom ovijába van az akvárium, nem a miénk, nem mi tartjuk, csak jelenleg 2 db hal árválkodik benne (valami citromsárga meg egy algaevő, vagy asszem így hívják, az üvegen cuppog folyton :D) és szeretnénk még bele venni, ne legyen már ilyen kihalt.
Nem értek hozzá, biztos van szűrője is... a nagyjából tisztát meg arra értem, hogy a kavicsoknál az alján van némi zöld maszatféleség, de csak kevéske, a víz nem trutyis.
Én aranyos dolognak tartom, a gyerekek szívesen nézegetik, minden héten más csoport eteti őket, más tisztítja stb.
Most nem nagyon van keret erre költeniük, gondoltuk az szmk-s anyukákkal, hogy mi vennénk bele pár halat, csak ne makartam ,hogy az eladó valami totál oda nem illő állatra beszéljen rá, ezért kértem tanácsot tőletek.
Tudod,én csak azért írtam,hogy szekálni fogják őket a gyerekek,mert tudom,hogy én milyen voltam régen,óvodás koromban amikor egy nagy akváriumban voltak halaink,és anyu tisztította a vizet stb. (Márpedig a heti 1-2x 20-30%os vízcsere kell nekik,és a halak sajnos nem játékok..)Főleg az óvodások nem tudnak ilyet megcsinálni,beállítani a vízhőmérsékletet,etetni meg végképp nem tudják,hogy mennyit kell adni nekik....És nem lesz jó élmény nekik ha netán egyik-másik hal elpusztulna és ott lebegne a vízfelszínen..azt is ők szednék ki?
Szerintem vegyetek más féle halat ami tényleg nem igényel ennyi melót,mint egy hal..
Én a hörcsögöt,és a papagájt tartom nagyon jó ötletnek,mivel minden kisgyerek imádja őket,és etetni is könnyű,és nem igényel folyamatos tisztántartást,vízmérést stb.:)
"Szerintem vegyetek más féle halat ami tényleg nem igényel ennyi melót,mint egy hal.. "
HELYETT:
Szerintem vegyetek más féle állatot ami tényleg nem igényel ennyi melót,mint egy hal..:)
Bocsi az elírásért.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!