Óvodai akváriumba ajánlanátok légyszi halfajtát?
Szerintem is nagyon jó ötlet hal az oviba, de csak okosan! Amikor ovis voltam nálunk is voltak aranyhalak, de azokkal 2 nagy baj volt: A legnagyobb, hogy alacsonyan volt az akvárium és bármelyik óvodás belematathatott, a kisebbik hogy kb 50literes akvárium volt, 3 aranyhallal. Egyetlen aranyhalnak is háromszor-négyszer ekkora akvárium kellene, ezek meg voltak hárman. Ilyen kis akváriumban ráadásul nagyon nehéz fenntartani az egyensúlyt, profi akvaristának vagy állatkínzónak kell lennie az óvónőnek hozzá.
Tanulság: minél nagyobb akvárium, és olyan helyre rakni ahol a gyerek látja, de a tetejét el nem éri. + le is kell fedni jól.
Ha ez megvan, kell ugye szűrő, levegőztető, fűtő.
2 hétig összerakva, üresen járatjátok az akváriumot, és akkor mehetnek a halak.
Jó lenne tudni hány literes az akvárium. Szélesség-magasság akkora mint egy plazmatévé, na de mekkora plazmatévé? És a mélység? Anélkül nem lehet tudni hány liter. Azt mondom, előbb legyenek meg a fentiek.
Utána meg, 6 hím guppi. azok elélnek szemcsés tápon, szinte a legigénytelenebbek. és szépek, látványosak is. 6 darab szinte biztos elfér abban az akváriumban.
oh, utolsó vagyok, éppen csak azt felejtettem ki amit eredetileg írni akartam: nagyon jó ötlet hal az óvodába, a gyerekek nagyon szeretik nézni őket. minden embernek jót tenne ha a környezetében több állat lenne, hát még a gyerekek az óvodában, akiket csak műanyagjátékok meg linóleum vesz körbe az óvodában. Lehet köré játékokat szervezni, el lehet nevezni a halakat. Láthatják a gyerekek mi a gondoskodás, természetszeretetre taníthatjuk őket. Olyat is olvastam, hogy azokban a középületekben, ahol látható helyen volt díszakvárium, érezhetően jobb lett a légkör, nyugodtabbak az emberek.
Most kollégiumban lakom(egyetemi), ahol szerencsére lehet vízi állatot tartani, így halakkal együtt költöztem be, de az akváriumom túl nagy volt a szobába, és a társalgóba telepítettük. Itt gyakran vannak közösségi programok, és ha késik valami vagy valaki, akkor senki sem idegeskedik, nem átkozódik, csak leguggol az akvárium elé és elnézegeti.
Ha számon tartják a gyerekek a halakat és a kedvenc haluk meghal, akkor sírni fognak, nem?
Strapabíró hal szerintem a Leopárd botia, az nem annyira fogékony a betegségekre szerintem. Az főleg alul szokott úszkálni, riszálja a seggét és a talajt is túrja, így a lehulló kajákat föl szokta takarítani.
A zebradániót is nehéz kinyírni, azok sokat kergetőznek, játszanak, abból egy kisebb csapatot kéne venni, azok mindig fölül vannak, a vizen úszó kajákat eszik meg főleg.
Na most hát lehet, hogy a gyerekeknek a guppi jobban tetszik, mert az színesebb, de guppiknál és a fátylas úszójú halaknál, mint bettánál is, elég gyakori betegség az úszórothadás, néha már a boltban is betegeket árulnak, cafatos uszonyokkal, én azt csak ezért nem vennék. Persze ha sikerül egészségeset venni, akkor jó az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!