Nitrát, foszfát hiány megszüntetése?
Én raktam egyszer szárazföldi növénytápot és lett utána algám.
Pl piros szálakban lengedezett valami a fűzaágam tetején, és se a törpeszívóharcsák, se a garnélák nem nyúltak hozzá. Aztán kivettem az ágat és jól ledörzsöltem csap alatt, hogy még a kérge is lejött.
Alul a kis növényeken meg helyenként kékalga nőtt.
Azt leszívócsővel szívogattam ki, meg kiszedtem pár növényt, lemosni róla. Ez könnyen lejött.
Nem hagytam, hogy elterjedjen. Aztán 3 héten keresztül 50%-os vízcseréket csináltam, hogy ne kezdjen újra algásodni. El is tűnt hamar.
De itt azt is kell tudni, hogy daylight kompakt izzókkal világítottam jó erősen és valószínűleg túl erősen is. Később aztán a fényen is gyengítettem.
Most a 60literbe tettem 2ml sima muskátlitápot. Az nem hiszem hogy vészesen sok lenne.
Remélem nem szivattam meg saját magam. :D
A szárazföldi növénytápok ammóniát tartalmaznak, vagy karbamidot, abból meg ammónia lesz idővel. Az ammónia meg algásít és mérgező. Ezért nem javasolt az ilyen táp használata.
A profito is nitrát és foszfátmentes, nem fogja megoldani a problémádat. Ha gyökérről táplálkozó növényed van, annak a Tetra plantastart segíthet, ha vízből veszi fel a tápanyagot, akkor a greenaqua macro az egyszerű megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!