Pióca van az akváriumomban. Baj?
A Dunáról gyűjtöttem kavicsot, amikor ősszel létesítettem az akváriumot, és nem forráztam le a köveket, csak lemostam és beraktam az akváriumba. Nemrég vettem észre, hogy egy pióca is jött a szállítmánnyal, eddig legalábbis mindig csak egyet láttam.
A halakat nem bántja, engem nem zavar, hogy itt van, csak az érdekelne, van-e valami ok, ami ellene szól? Majd megpróbálom becserkészni és kiszedni, de többnyire a kövek közt bujkál, és úgyszólván lehetetlen meglepni, nagyon kis szemfüles. Ezért nem akarom kipakolni az egész akváriumot, ha nem nagyon muszáj. Vagy az?
Vélemény?
Barátom azt mondja ők meg halra rakták rá mikor gyerekek voltak és arra is rátapadt.
Kiskoromban osztálytársam apja összeszedett párat a lábával, de ránk nem tapadt egy sem, lehet azért, mert mi futottunk a térdig érő vízben. Nem is tudom hol volt ez, csak arra emlékszem, hogy át kellett menni a vizen egy részen és talán azért mentünk oda, mert az apja horgászni akart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!