Pióca van az akváriumomban. Baj?
A Dunáról gyűjtöttem kavicsot, amikor ősszel létesítettem az akváriumot, és nem forráztam le a köveket, csak lemostam és beraktam az akváriumba. Nemrég vettem észre, hogy egy pióca is jött a szállítmánnyal, eddig legalábbis mindig csak egyet láttam.
A halakat nem bántja, engem nem zavar, hogy itt van, csak az érdekelne, van-e valami ok, ami ellene szól? Majd megpróbálom becserkészni és kiszedni, de többnyire a kövek közt bujkál, és úgyszólván lehetetlen meglepni, nagyon kis szemfüles. Ezért nem akarom kipakolni az egész akváriumot, ha nem nagyon muszáj. Vagy az?
Vélemény?
Nah, pont most sikerült levadásznom a kis drágát, a halaim cseszegették, ő meg menekült. Kivittem a kerti tóba, szegény jó eséllyel beledöglik, hogy a 23 fokos vízből 3 fokosba került, de ha mégsem, ott engem igazán nem zavar.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Ömmm, nem hiszem, hogy ez bóknak vehetem, de sebaj. :)
A gerinceseket amúgy is túlbecsülik. Mintha egy nyeregképző gyűrűsféreg nem lehetne cuki a maga nemében.
Gyerekkoromban buktam a piócákra. Olyan érdekesek és szép színes vonalak vannak rajtuk. Anyám nagyon örült neki, amikor egy befőttesüvegnyi piócával állítottam be, hogy meghoztam az új kisállataim.
És saját tapasztalat alapján, a piócák élelmes állatok. Ha éhesek, nem nagyon érdekli őket, mit mond róluk a nagykönyv. Még a nyers húskockát is elfogadták. Jól tetted, hogy kipecáztad, és maradj készenlétben, mert előkerülhet több is. Valószínűleg petét hoztál be, amiből több is kikelhetett.
Köszönöm a válaszokat!
Jó, majd figyelek. A kerti tóban már annyi minden jószág van, hogy eggyel több pióca nem oszt, nem szoroz, eddig is volt benne (bár hogy mit ettek, rejtély... és ha rácuppan nyáron a lábamra, én ugyan nem sajnálom tőle), de akkor az akváriumot megpróbálom nadálytalanítani.
Jó még, hogy nem valami óriás lesőharcsa kelt ki nekem a behurcolt petéből... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!