A Guppit egy 2 literes befőttes üvegbe rakom akkor annak lesz valami baja?
Úgy gondoltam hogy szívószállal néha belefújok, hogy kapjon oxigént.
Vagy akár abba a befőttes üvegbe lehet 2 db 2 cm es guppi?
Bemész az Obiba.Biztos van a közeledben.Veszel egy Aquael fan mini szűrőt nálunk 3400 forint.És így csak hetente kell vizet cserélned.A halaknak is jobb lesz,mert nem lesznek stresszesek a vízcserétől.De ha betartod akkor meglehet csinálni,csak akkor majd porszívózd az alját.Ami megint drága..Szóval szerintem inkább vegyél egy szűrőt..
Am biztos,hogy guppikat akarsz?Vannak sokkal szebb halak amik jók kezdőknek és elég nekik a 30l..:)
Ja oké az jó ha van mini.
Még egy kérdés ha nem baj: 20 literes akváriumnak a méretei kb. mennyi?
az én 18 literesem:
38 hosszú,20 mély,25 magas
38x20x25
:)
aki összeállítottaa listát annak csak mondom..
a sógorom most rendelt akváriumot..
110 literes, íves.... 80x 35x 45... szürővel világítással, melegítővel.. mindennel együtt 30 ezer ft volt.. ..
magában az akvárium meg 14000 ft... egy sima szart az üveges csináltat 2000-4000 ért szerintem egy 50 literest akár..
Nem mindenben értek egyet az előttem szólóval.
Az akváriumra meg az árakra mindjárt kitérek, csak előbb 1-2 baki:
Az antiklór felesleges, hiszen a pihentetett vízből magától elillan a klór.
Az üresjáratás legyen meg 2-3 hét.
Zacskóval együtt nem 5 percig, hanem legalább fél órán át szokatjuk a halakat. Majd kis víz, aztán megint fél óra.
Na most az árak, szerintem sokkal olcsóbban meg lehet ezt úszni.
A legjobb, ha használtan nézel akváriumot akvarista.hu-n például. Biztosan találsz jó áron. 30 literre a 7000 ft reneteg, én anno a 70 literesemet vettem 2 vagy 3000 ft-ért, már nem emlékszem.
De itt van vadi új 54 literes 4000 alatt:
Szivárványos guppiknak kell legalább egy 40 literes, endlereknek 30 is elmegy. 20 literben nem tarthatsz halat.
De van itt komplett 30 literes szett 10ezerért:
(Az áruházra kattints)
Szűrőt is kapsz 2000 Ft-ért, igaz egyik sem valami top, de megteszi.
Aljzatot, bazaltzúzalékot vehetsz tüzépen, néhány 100 Ft-ból megúszod.
Növényeket, halakat szintén szerezhetsz be akvarista.hu-n, adnak ingyen is.
Viszont mindenek előtt olvasd el az akvaristán az e-bookokat, hogy tudd, mire készülsz. Illetve a Horn-Zsilinszky: Akvaristát is erősen ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!