Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A Guppit egy 2 literes befőtte...

A Guppit egy 2 literes befőttes üvegbe rakom akkor annak lesz valami baja?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam hogy szívószállal néha belefújok, hogy kapjon oxigént.

Vagy akár abba a befőttes üvegbe lehet 2 db 2 cm es guppi?

2011. dec. 15. 15:15
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
A tóban azért nincs levegőztetés, mert a szél fodrozza a vízfelszint és ezzel oxigént old be a tóba. A belsőszűrő is ezt csinálja. A kereskedésben meg azért van sok hal kis helyen, mert ott maximum 1 hétig vannak és nem tartósan vannak kis helyen.
2011. dec. 15. 16:28
 12/35 anonim ***** válasza:

Természetes élőhelyeik, szerintem nagy tavak folyók..

Ne keverd össze a szezonz a fazonnal..

Végülis te is bírnád viz alatt egy kis ideig, amíg nem fogy ki a palackból a levegő, kipróbáljuk?? szegény guppyk is így lesznek vele... 1-2 naponta cseréld a v ízüket akkor milyen hőingadozásnak lesznek kitéve... ha 2 hetet megélik akkor sokat mondtam.. :(

Szürő nélkül?!!! minek akarsz kisérletezni velük, mikor nincsenek megtermetve az ALAPvető szükségleteik..?!

oda minek levegösztető?

szegény halacskák, ha üvőltetni tudnának vagy szólni h szarul érzik magukat, egész HÁZAD az ő hangjuktól zengene..:((

2011. dec. 15. 16:31
 13/35 Salx Narval ***** válasza:
Úgy látszik kedves Murr, ők komolyan gondolják. Szerintem hagyjuk, had beszéljék meg egymás között, az akvarisztika rejtelmeit.:D
2011. dec. 15. 16:33
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, csak úgy idegesít, hogy ilyenek jutnak emberek eszébe... Én is voltam kezdő, én is hibáztam rengeteget, de legalább jót akartam, nem minél nagyobb hülyeséget kitalálni.

Az meg mégjobban felhúz, hogy asszisztálnak egymásnak mindenféle ismeret nélkül.

"A levegőztetőre pedig csak annyit, hogy a természetben a legtöbb tóban nem levegőztetnek."

Hm. Mesterségesen nem is, de ahogy mondták, a szél elősegíti a gázcserét. Ezen felül ott vannak az esők, a természetes vízutánpótlás, valamint a növényzet. Illetve a hatalmas vízmennyiség, ami természetesen áramlik. Nincs levegőztetés? Ahogy érzed...

"A legtöbb halgazdaságban a 2-3 kg-os pontyok sokszor 1 m sem tudnak már úszni."

Ez nem egészen így van, ráadásul ott is mesterséges levegőztetés van szivattyúkkal, illetve szűrés nádasokkal. De még ha úgy is lenne, ahogy mondod, szerinted ez a követendő példa, a felelősségteljes állattartás?

2011. dec. 15. 16:49
 15/35 Salx Narval ***** válasza:
Hát persze, én is bosszankodok amikor ilyeneket olvasok de ha ő a fejébe vette, hogy 2liliteres üvegben tartja őket és CO2 fog belefújni szívószállal, akkor nincs mit tenni, pláne, ha még biztatják is. Nyilván vele fog egyetérteni és nem velünk, akik megpróbáltunk segíteni.
2011. dec. 15. 17:10
 16/35 A kérdező kommentje:
bocsi teljesen igazatok van nem gondolkoztam
2011. dec. 15. 17:18
 17/35 anonim ***** válasza:

Na, örülök, hogy jobb belátásra tértél, és felhagytál ezzel az ötlettel.

A helyes tartásban viszont szívesen segítünk, legközelebb úgy tedd fel a kérdést, hogy hogyan kellene tartani őket, mi számukra a legjobb?

Illetve rengeteg olcsó megoldás van (persze egy üres befőttesüvegnél nem olcsóbb), ezekhez is tudunk tippeket adni.

2011. dec. 15. 18:14
 18/35 A kérdező kommentje:
tudsz tippeket adni az olcsó tartásukra?
2011. dec. 15. 18:41
 19/35 anonim ***** válasza:
56%

Egy díszállat kereskedésben veszel egy 30 literes akváriumot.kb.7000ft de általában olcsóbb.Veszel ajzatot egy-két kilót(1000 forint körül szokott lenni kilója,de sima sódert sokkal olcsóbban is kapsz)

néhány strapabíró növényt.Én olyat szoktam venni,ami kosárban van.Az 700 forint.Veszel egy szűrőt.Obiban,díszállat kereskedésben Fresnapf-ban is lehet kapni.Ez olyan 3000-4000 forint körül lesz.

Világítás nem szükséges,ha nem fényigényesek a növények,de azért jó ha a közelben van egy asztali lámpa.A napra közvetlen semmiképp ne tedd,mert pikk-pakk bealgásodik.

Tenni valók:

1.Mosd át a sódert egy vödörbe addig,amíg a víz teljesen tiszta lesz benne.

2.Tedd bele a sódert az akváriumba.

3.A növényeket vedd ki a kosárból,szedd le a gyökerükről azt a vatta szerű anyagot és ültesd bele a sóderbe.

4.Néhány kavicsot(ez nem kerül pénzbe,te is gyűjthetsz bárhol)vegyszer mentesen mosd le sikáld át körömkefével,esetleg főzd ki.Tedd bele az akváriumba,hogy még szebb legyen.

5.Helyezd bele a szűrőt.

6.Töltsd fel egy éjszakán keresztül pihentetett csapvízzel(ez annyit jelent,hogy beleteszel vizet egy vödörbe,és estére benne hagyod)

7.Tegyél bele vízelőkészítőt(antiklór obiban 99 forint)

8.Járasd a szűrőt az akváriumba üresen,egy hétig kb.

9.Vedd meg a guppikat(ebbe már tehetsz olyan 5 darabot ebből 2 fiú 3 lány,azért csak ennyit,mert a guppik nagyon szaporák,és egy két hónap múlva kétszer ennyi guppid lesz.)

10.A zacskóban,amit a boltban adtak tedd bele az akváriumba a halakat olyan 5 percig.Vágd ki a tetejét és az akvárium vízéből tölts át a zacskóba.Megint kb öt perc múlva már mehetnek is bele a halak.

Ők is jobban fogják magukat érezni,és neked is szebb látvány lesz,mint egy befőttes üveg.Am a guppiknál szerintem sokkal szebb halakat is tehetnél bele,de ha neked ez tetszik akkor ezt válaszd..:)

Remélem segítettem..:D

Üdv:

P.

2011. dec. 15. 19:33
 20/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Egy kérdés: Az baj ha nem veszek hozzá szűrőt hanem 2-4 naponta cserélgetem a vizet? Nagy baj ha nincsen benne?

2011. dec. 15. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!