Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan simogassunk márványsüge...

Hogyan simogassunk márványsügeret?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=1A9l3amEpaQ

Néztem ezt a videót és gondoltam én is megpróbálom betanítani az enyémet (10cm-es)hogy lehessen simogatni.

már ott tartok hogy kiveszi a kezemből a kaját, kiugrik a kajáért,de ha hozzáérek arréb ugrik majd egyből visszajön.

Szerintetek van rá esély hogy ha nagy lesz az enyémet is lehet majd simogatni?am szerintem az oldalvonalát kellene simogatni mert az ingereket vált ki nála és lehet hogy akkor tetszene neki mint a videóba :D(tudom kicsit beteg vok :DD)

2011. dec. 11. 21:28
 1/3 Salx Narval ***** válasza:
Ez csak idő és türelem kérdése.:D Vitorlást és aranyhalat már volt szerencsém simogatni, sőt a tenyeremben is elég sokáig elfeküdtek.Az a lényeg, hogy nem szabad erőltetni, érezze, hogy bármikor elúszhat, ha akar.Én is kézből etetéssel kezdtem, aztán hátsimivel.:D Szerintem a mostani vitorlásom sem úszna el, mert ha bele kell nyúlnom a vízbe rögtön ott kuncsorog kajáét és csipkedi a kezemen a szőrt.Tévedtem ahogy nyúltam felé, elkezdett óvatosan hátrálni, majd egy idő után nem jött 10 cm-nél közelebb.Mint mondtam türelem és idő kérdése.
2011. dec. 12. 10:01
 2/3 Platypus ***** válasza:
Nem feltétlenül jó ötlet a dolog. A halak fogdosása veszélyes az egészségükre. Megsérted vele a nyálkaréteget, ami fontos védekezés a bőrfertőzések ellen, mert ellenanyagokat tartalmaz.
2011. dec. 12. 11:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Símogasd a szemeddel, menj oda és nézzed, meg adj neki finom kajákat, annak jobban fog örülni :)
2011. dec. 12. 12:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!