Mitől lehet algás? (Bővebben lent)
Most egy hete hogy beleraktam a halakat az akváriumomba és algásodik elég zöldes a víz.
Csináltam már részleges vízcserét, és van benne 2 anci hal, 2 almacsiga és két foltos páncélos harcsa.
Szerintem sok a napfény nekik, pont az ablakkal szemben van az akvárium.
Máshova nem tudom rakni sajnos.
Ne huzzam fel nagyon a redőnyt és akkor kevesebb az esély arra hogy algásodna?
Van egy betta benne és pár neonhal.
60 l akvárium nem ettem túl, csak este kapnak enni és akkor is annyit amennyit megesznek.
Vettem algairtót azt mondta az állatkereskedő hogy ebből tegyek bele.
Mennyi idő kell hogy eltünjön az alga?
Igen van lámpa rendes akváriumi.
Úgy adagoltam ahogy írva volt.
Csak félek a halaknak ne legyen bajuk...
Főleg az algaevő halaknak nem jó ha az algaírtó szert nyalogatják.
De amúgy csak vedd lejjebb a fényt és egy kicsit sűrűbben cserélj vizet. Az teljesen mindegy, hogy az akváriumban kapcsolod le a lámpát, vagy az ablakon húzod be a redőnyt, a lényeg hogy kevesebb fény jusson az akváriumba.
Köszönöm szépen a válaszokat.
A halaknak nem lesz bajuk ettől az állapottól?
Egyszerre beraktál ennyi halat az akváriumba, meg is van az algásodás oka. Az ammónia mennyisége túl hirtelen emelkedett, a szűrőbacik nem tudtak lépést tartani. Ha a szűrődbe beraksz egy nagy csomó perlonvattát, az szépen kiszűri neked a zöldet a vízből mindenféle méreg nélkül. A sötétítés is megoldás, de azt ne felejtsd el, hogy az alga amúgy a mérgező ammóniát használja el a vízből, ha nem nő, akkor az ammónia ott marad a halaknak.
Egyébként nem jól válogattad össze a halaid. Az anciknak felnőtt korukban kicsi lesz a 60 liter. A neon és a páncélos harcsa is rajhal, sokat kell belőlük tartani. Akkor viszont már túl lenne zsúfolva az akváriumod.
Az anci halaknak lesz helyük ha megnőnek van gazdájuk.
A harcsákat meg az állatkereskedésben mondták hogy elég kettő csak a lényeg hogy ne legyen egyedül.
Szépen megtisztult ahhoz képest az akvárium mára.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!