Algás. Erre az opcióra van ötlet?
Ez egy régebbi fotó, barátom akváriumáról:
Már ki van takarítva, viszont viszarakta a régi lámpát, úgyhogy nem kell 1 hónap és megint ilyen hányadék algatenyészet lesz belőle.
A fényt kéne csökkenteni, meg sűrűbb vízcsere kéne és meg lenne oldva, csak arra ő nem hajlandó és nekem sem engedi hogy beleszóljak.
Szerintetek létezik olyan növény ami több mint 1w/liter fényen, kevés vízcserével nem algásodna nála?
Mert ha van olyan, akkor veszek neki.
Talán riccia és hínárok?
Vagy egy bizonyos szint fele a riccia is képes algásodni?
Szia!
Nálam ebből a jávaiból, amit adtál már szépen eltűnt minden alga, pedig ugye így nézett ki. Itt közepes fény alatt van, meg ugye a garnélák és csigák is kicsipegették belőle.
Namost ha ennyire algásodik az akvárium, az azért van, mert nagyon erős ugye a fény, sok a tápanyag, több, mint amit a növények el tudnak használni, így az mind megmarad az algáknak. Vagy vegyetek vissza a fény mennyiségéből, hogy a felesleget ne az aklgát használják ál, vagy vegyetek kétszer ennyi növényt bele, amik elhasználják az algák elől. Gyorsan növőt kellene venni, mondjuk a tüskéshínár (najas) nagyon jó erre a célra. De ha ezt az utat választjátok, akkor co2-zni is kellene, hogy minden egyensúlyban legyen, mert ha valami hiányzik, akkor megintcsek nem nőnek a növények megfelelően, megintcsak az algák győznek.
Én biztos, hogy kicsit visszavennék a világításból, annyira, hogy a növények még szépen nőjenek, de az alga fokozatosan eltűnjön.
Na, már írni sem tudok, siettem.
*aklgát használják ál=algák halsználják el
Tudom, hát amiket loptam tőle mohát és anubiast, az már nálam is helyrejött. Igen, neki ez a fény tetszik és nem érdekli hogy mit dumálok.
Azért gondoltam hogy talán valami extra gyorsan növő növényt vennék bele, olyat amit nem tud elrontani :)
Ami meg nála van most, azokat meg átrakom a saját akváriumomba :)
Az van, hogy egy 2x36wattos trafó van a lámpájához.
Én akartam venni a Tungsramba multkor egy 1x36wattosat, és itthon kicseréltem volna sutyiba, de nem lehet kapni :)
Tán azt is megtehetném, hogy az egyik neonját kiveszem és egy kicsit meglóbálom a levegőbe, hátha tönkre megy, majd a kiégettet visszateszem és akkor még a másik világítana. Talán ez így működne, de nem tudom :)
Aha, na jól van majd valamit ügyködök.
Megnézem majd hogy a boltokba miket lehet kapni ezekből.
Aztán próba cseresznye. Hátha lesz olyan növény ami bírja.
Meg az is lehet h majd néha vizet cserélek nála, csak az a baj, hogy azt észreveszi. Mindig azt figyelgeti és mindent észrevesz. Aztán meg számonkér hogy mért nyúlkálok bele az ő akváriumába, amikor semmi közöm hozzá :)
Hát és ha tudnád, hogy már nem garnéla van benne, hanem 2db izé, valamilyen sügér, ami még kényesebb.
A garnélákat már átraktuk az enyémbe, mer azt megúnta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!