Rossz ötlet? Van e értelme egyáltalán két szűrőnek 105 literben?
Van egy 105 literes akváriumom, benne egy EHEIM pick up 2010 duruzsol. Van tartalékban egy Hailea BT700-as om. Arra gondoltam, hogy beállítom második szűrőnek és, hogy ne nagyon fokozza a vízmozgást, esőztetőként is functionálna.
Mi a véleményetek, ti hogyan csinálnátok, egyáltalán van e értelme?
Hát, én szűrésre soha nem mondom, hogy bőven elég, de abban az első válaszolónak igaza van, hogy sokat nem érsz el vele.
Én is két szűrővel szűröm a 70 literes akváriumomat, de ebből egy a mechanikai szűrésért felel, a másik pedig egy 5 literes külső tartályba nyomja a vizet, amit bioszűrésre használok. Annak, hogy két belső szűrő szűr, nem nagy a gyakorlati haszna.
Ha nincs túltelepítve az aki, akkor elvileg az eheimnek ezt el kellene bírni.
A másikat meg lehetne ilyenekre használni, hogy szivacs helyett rakhatsz bele különböző dolgokat, pl. aktívszén, szat gyanta, foszfát megkötő, stb.
Ha nem ismered ezeket a dolgokat, előtte tájékozódj, mert túlzott használatuknak vannak negatív hatásai.
Vagy ha éppen egyiket sem kell használni, vagy szivacs csere van az eheimben, akkor még mindig rakhatsz bele szivacsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!