Ez így jó lenne egy 45 literes akváriumba?
Sajnos nincs nagyobb akváriumhoz szekrényem, ezért egy ilyen akváriumban gondolkozok:
50x30x30-as 45 literes akvárium üvegtetővel
Hailea HL-BT400 380/l belső szűrő
Rester automata akvárium fűtő 50W
A világítással bajban vagyok, mert ez a legdrágább része és szűkös a keret. Arra gondoltam, hogy veszek egy:
Resun-ML 11B 11W-os lámpát 5890 ft-ért és mellé egy
35cm/6W-os vagy egy 50cm/9W-os vízalatti neont 1190-ért. (Olvastam hable válaszát egy kérdésnél, hogy félhengerben alufóliával kibélelve már elég jó fényt ad.)
Ez így elegendő fény 1-2 anubiasnak, gömbmohának? Nem nagy fényigényű növényeket vennék. Esetleg olcsóbban meg lehet oldani a világítást? Így az akvárium 17e-be kerülne házhoz szállítással.
Ekkora akváriumban lehet tartani neonhalakat vagy inkább csak guppikat, mollikat, nanohalakat?
Még 2 kérdésem lenne:
Kb. hány gramm/kg talaj kell egy ekkora aksiba?
Illetve mennyibe kerülnek a növények átlagban?
Köszönöm!
Vagy egy virágládába beleraksz 2db kompakt izzót.
Ez sok fényt ad még fényvisszaverő nélkül is. Közepes, vagy nagyobb fényigényű növényekhez használtam 45 literes akviba, de jobb ha külön kapcsolhatóra csinálod a két izzót, mert ha még nincs elég növényed és elkezd nőni tőle a zöld alga, akkor az egyiket le kell kapcsolni.
Én 2db 20 Wattos 6500 Kelvines kompakt izzót raktam bele: Ez most 2x 1690 Ft: [link]
Aztán vehetsz egy "napi mini időkapcsoló órát" pl Obiban, vagy Tescóban 600 Ft. Ezt egyszer beállítod, aztán kacsolgatja magát ki-be mindennap. A növényeknek is jobb, ha van egy bioritmusuk, és nem össze-vissza kapnak fényt.
Magamból kiindulva én pl teljesen elfelejteném néha felkapcsolni, vagy lekapcsolni időben, ezért használok minden akváriumhoz időkapcsolót, meg egy időkapcsolóra több akváriumot is rákötöttem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!