Ricciával szeretnék füvesíteni, de hogyan? Plusz egy-két kérdés növényekről (:
Sok helyen olvasom meg látom, hogy milyen jó megoldás alacsony fénnyel rendelkező akváriumok számára a riccia gyep. Ezt általában háló/rács alá szokták lefogatni. Hogyan oldjam meg a lefogatást ha pl. dombot szeretnék befüvesteni? Mindenhová, ahová szeretnék gyepet a rácsnak is el kell érnie?
Az baj, ha pl. az akvárium sarkaiban alig van fény? 30 literes aksiban van 20 watt halogén világítás és az nem ér el túl jól a sarkokba. Az anubias nana jól megmaradt ott, a riccia is ellenne?
Illetve tudnátok valami alacsony fényigényű növényt mondani, aminek zöld a színe? :D Mert pl. a cryptocoryne fajoknak nem tetszik a színe, talán a fodroslevelű tetszene, de az meg nagyon nagyra megnő és azt nem lehet visszavágni gondolom, vagy tévedek? A microsorium pteropus ha a fény útjába helyezem (természetesen kőre, vagy fára) akkor megmaradna?
Talajnak mit ajánlotok? A manado kicsit drága lenne, mert a dombhoz sok kell... arra lenne ötletetek mi az ami olcsó és megmagasíthatom vele a talajt?
köszönöm a válaszokat :)
Szia!
A riccia és microsorium párosítás pont jó neked.
Az a baj, hogy a riccia-t nehéz rácsba "dugni".
Én azt ajánlom vegyél a papírboltban szürke színű átlátszó mappa-fedőlapot.
Ezt vágd darabokra, a szélüket kerekítsd le.
Pamut-fonalat tudnék ajánlani kötözésre.
Úgy még könnyebb, ha bevágod pár helyen a szélüket a lapdaraboknak és azokba szorítod a fonal végét.
A crypto is jól illene szerintem a képbe, de csak a kisebb fajták.
És természetesen nem lehet őket úgy nyírni, mint pl a stemeket.
Microsorium-ból a pteropus narrow-t ajánlom.
ha nem voltam elég érthető, csak írj, és mutatok képeket!
köszönöm a választ :)
de jó a homok, csak gondoltam hátha van valami technika arra, hogyan lehet megemelni a talajt. Nem csak úgy simán beönteni a homokot.
Én a ricciát hajhálóval fogattam lapos kőhöz, egész jól nézett ki, meg nőtt is, amíg a szemét sügerek szét nem kapták. Szóval hajháló DM-ben lehet kapni. Hajhálót pedig a hő alján össze kell varrni.
Ricciával nekem az a negatív tapasztalatom, hogy ami lejön a gyepről az a felszínen kez úszkálni, és nagyon apró darabokból áll, nehéz összeszedegetni.
Amúgy a cryptókból van egy csomó féle. Nekem világos zöld is van, de sajnos nem tudom milyen fajta, de nagyon jól néz ki.
A riccia egyáltalán nem szokott felszállni a felszínre darabokban low tech körülmények között.
itt az akvám én itt éppen jávai mohához alkalmaztam a mappafedős módszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!