Néhány kérdés a nano akváriumokkal kapcsolatosan?
már egy jó ideje gondolkozom h legyen egy nano akváriumom :)
vagy 20x20x25-ös
vagy 25x25x30-as
vagy 30x30x35-ös lesz (szerintetek?)
milyen táptalajt rakjak alulra?(mennyit?)
milyen kavicsot tegyek rá? (mekkora méret?)
én fekete 2-3mm-esre vagy homokszínű homokra gonsoltam (:D)
milyen fát vagy követ tegyek bele?(és mennyit)
MILYEN NÖVÉNYEKET???(!!!)
és ilyen fűfélékre gondoltam... milyen fajtákat ajánlotok?(ezt előre gondoltam...)
hátulra milyen növényeket?
milyen halakat, állatokatlehetne benne tartani?
nagyon nagyon köszönöm mindenkinek a válaszkat :) (előre is )
én a legnagyobbat javasolom, abba már lehet nanohalakat is:
-Pörperazbóra
-Zöldsávos törperazbóra
-Parázslazac
-Endlerguppi (vagy csak hím, vagy több nőstény, mint hím)
Ezek közül valamelyik, egy kis segítség a döntéshez: [link]
Emellé lehetne még garnélákat. Ha kezdő vagy red cherryt javasolok. Ehhez olcsón hozzá lehet jutni ( [link]
Aljzatnál sokminden szóba jöhet: de a halak szeretik a sötét aljzatot, és jobban is mutatnak felette. Lehet pl bazaltzúzalék, de vannak drágább speckó akváriumi talajok (pl manado). A homok is jó egyébként, vagy apró szemű(1-2mm) gyöngykavics.
Növényeknél én kezdetben egyszerű, strapabíró, de szép növényeket választanék: Anubias nana, Crypotcoryne, mohák., dekorációnak egy vasfa darabot.Nekem a fű-szerű növények nem jöttek be, CO2 nélkül kipusztultak.
ja, ha követ választasz dekorációnak, vigyázz, hogy ne mészkő legyen, mert keménnyé teszi a vizet. Könnyen tesztelheted a követ egy kis ecettel vagy vízkőoldóval. Ha pezseg, nem jó.
A növényeknek amúgy nem kell nagyon táptalaj, bármilyen aljzat jó, a vízinövények többsége a levelein veszi fel a tápanyagot, így azt elég a vízbe keverni. Ezerféle tápoldat van akváriumi növényekhez.
30x30x35
Lilaeopsis brasiliensis vagy Echinodorus tenellus,
gömbmoha, Hemianthus micrantemoides, lehet egy vasfára rátekerni damillal pl Jávai mohát
Max 5db Galaxy razbóra, vagy Danio erythromicron
Lámpa:
Szűrő is kell bele
Alulra 1-3mm-es apró kavics, inkább sötétet (feketét, barnát) azt jobb szeretik a halak, garnélák.
De ha vennél inkább egy 45 literes akváriumot és abba egy zsák ilyen táptalajt tennél, sokkal frankóbb lenne.
Ez beállítja a vizet pont jóra és a növényeknek is kedvez, lehet bele ültetni bármit.
kössziiii a válaszokat
ja milyen szűrőt vegyek?
45 literbe: Aquael fan-1
30 literbe: AquaEl Fan Mini, Flipper AT-F301, vagy Elite mini A-130
Pacific P-F302 szűrőt pedig véletlenül se vegyél, mert annak az oldalán a tolópotija mellett van egy luk, ahol beszívja a kishalakat :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!