2 drb 20 wattos,6400 kelvines, novelite kompakt izzó elég lehet egy 50 literes,40 cm magass akváriumhoz?
40x40x40-es, iráztatónak akarom, vitorlásoknak, azért ilyen magas. Nem akarok steril aksit, mert mégis csak a lakásban van.
Egyáltalán megoldható kompakt izzóval? Vallisneria, cryptocorine, jávai moha van benne és parvula lesz 2 hét múlva. Annyi fényt akarok h a parvula szépen fejlődjön.
40x40x40 az felém 64 liter magasság x szélesség x mélység/1000 és szerintem jó lesz nekem 165 liter felett 3 db 11 wattos van de most akarom 3 db 20 wattosra cserélni de 3x11 watt alatt is megélnek igénytelenebb növények
40 watt/64 liter=0,62 watt/liter ami már a közepesen igényesnek is jó
Én 40 literes akit világítottam így
- Virágládába volt két 20wattos kompakt izzó, illetve még meg is van:
Nekem megfelelt. De tény, hogy 35 magas akvi volt, kb 30cm magasan volt víz. Kicsit algásodott is, tehát sok volt neki a fény, de a növények szépen nőttek alatta.
Ha algásodás szempontjából nézem a Hagen flora glo neon jobb. Az kevésbé algásít, nincs akkora fényereje, más színe van, rózsaszínesebb, de a növények ugyanúgy nőnek alatta, viszont az alga kevésbé.
hable
Már láttam korábbi kommentjeidben, ezért gondoltam én is a kompakt izzóra. Én párhuzamosan raktam, egymás mellé. Mi volt a leg igényesebb növényed? Volt üveg fedőlapod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!