Milyen izzó kell egy 40L-es akváriumba?
Mivel elég kicsi, nehéz megoldani a világítását. Igazából fénycsövekkel lenne a legjobb, de itt a méret miatt nem biztos, hogy megoldható.
A növényesítés mértékétől függően kellene világítást választani. Árnyéktűrőkhöz elég 15 watt, nagyobb igényű növényekhez több.
Ilyesmiben kellene gondolkozni:
Ebbe 26W kompakt izzó van, de van hozzá foglalat is:
A dulux neonokhoz drága az elektronikus előtét.
Na de hát rakj bele sima foglalatot fektetve egy barna műanyag virágládába és tekerj bele 20Wattos kompakt izzót.
Lehet kettőt is a két végébe, de az már sok lesz. Én csináltam ilyet, lefotózzam?
ilyen, csak ez most a falra akasztottam szobanövényemnek, na de akváriumra is lehet rakni ezt keresztbe, lehet nem túl szép, viszont olcsó:
Nekem is ez van a 40 literesemen, és pont méret rá. Ne a webes árát nézd, mert én egy hónapja vettem 2600 körül.
Esküszöm egyszer teszek fel képet valahová róla és megmutatom. Savállóbol hajtottam rá siltet, így szinte az összes fény az akváriumba megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!