Az baj ha nincs növény az akváriumomba?
Még válaszoltam is arra a kérdésre :) Így már okés. :)
Habos akvárium? Jézusom, azt a kérdést nem láttam...ilyenkor el szoktam gondolkozni, hogy ha csak ezen az oldalon ennyi marha van (tisztelet a kivételnek), akkor mennyi lehet az egész világon? :( Szomorú, de sajnos ez van...rossz az ilyenbe tényleg belegondolni...
Kérdező: sok sikert az akváriumodhoz! :)
2011. nov. 13. 20:15
12/22 A kérdező kommentje:
de arról legalább kiderült hogy csak kamu de amikor 14 literbe 8 neonhalat akar valaki rakni vagy 10 literbe van szűrő nélkül egy bettája és mellé még halat akar venni hogy csak az elmúlt pár nap kérdéséből idézzek ezek milyenek már
13/22 A kérdező kommentje:
14/22 A kérdező kommentje:
15/22 A kérdező kommentje:
és én is el szoktam gondolkodni hogy mennyi marha van itt
16/22 anonim válasza:
látom, akik ide írtak értenek a dolgokhoz ezért had kérdezzem már meg tőletek miért kel hetekig csak az akváriumot berendezve járatni (halak nélkül).én mos akarom be rendezni az új akváriumomat 111/L :) köszi a segítséget!
2011. nov. 13. 20:41
Azért kell legalább 2-3 hétig halak nélkül járatni, hogy el tudjanak szaporodni a hasznos baktériumok, amik a halkaka meg kajamaradékból származó méreganyagokat lebontják. Ha ezek nincsenek, akkor a halak betegek lesznek és elpusztulnak idővel. Ezért nem szabad friss csapvízzel se vizet cserélni, 1 napig kell állni hagyni. És ezért kell heti 30% vízcserét csinálni, nem teljes vízcserét, meg ezért nem szabad a szűrőt se kihúzni, mert áramlásra van szükségük.
2011. nov. 13. 20:49
Egyrészt a klór miatt, hogy kipárologjon belőle.Másrészt úgy képzelem el, (és ha tévedek valaki ki fog javítani) a csap víz amolyan nyers víz. A fény, a szűrés, a levegőztetés elindít egy folyamatot ami élhetővé teszi a vizet. Kialakul néhány alga, néhány (hasznos és haszontalan) baktérium. Ami segít később a halak, és a lehulló eleségük által keletkező bomlásterméket majd feldolgozni. Fontos hogy a körforgás ne akkor induljon mikor a vizet már terheljük.
2011. nov. 13. 20:59
19/22 A kérdező kommentje:
a klór miatt ell egy napig állni hagyni annak annyi elég és az elején azért kell az a 3 hét mert mint már írták is a szűrőben hasznos lebontóbaktériumok vannak aminek kell ez az idő hogy elszaporodjanak
ha van akvarista ismerősöd akkor ami vizet leszív és kiöntené azt elkérheted tőle mert azzal sokat tudsz segíteni a baktériumok kifejlődésében (időben gyorsabb lesz)
Persze, az jó ha "beoltod" a vizedet valaki másnak az akváriumvizével. Egy keveset beleöntesz, felgyorsítod vele a folyamatot és jó ha teszel bele néhány növénykét is.
2011. nov. 14. 02:37
Kapcsolódó kérdések: