Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az baj ha nincs növény az...

Az baj ha nincs növény az akváriumomba?

Figyelt kérdés
3 napja üzemel de növényt nem tettem bele és azt szeretném kérdezni hogy baj-e vagy még nem késtem el vele?
2011. nov. 13. 19:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Még válaszoltam is arra a kérdésre :) Így már okés. :)

Habos akvárium? Jézusom, azt a kérdést nem láttam...ilyenkor el szoktam gondolkozni, hogy ha csak ezen az oldalon ennyi marha van (tisztelet a kivételnek), akkor mennyi lehet az egész világon? :( Szomorú, de sajnos ez van...rossz az ilyenbe tényleg belegondolni...

Kérdező: sok sikert az akváriumodhoz! :)

2011. nov. 13. 20:15
 12/22 A kérdező kommentje:
de arról legalább kiderült hogy csak kamu de amikor 14 literbe 8 neonhalat akar valaki rakni vagy 10 literbe van szűrő nélkül egy bettája és mellé még halat akar venni hogy csak az elmúlt pár nap kérdéséből idézzek ezek milyenek már
2011. nov. 13. 20:16
 13/22 A kérdező kommentje:
köszi
2011. nov. 13. 20:17
 14/22 A kérdező kommentje:
2011. nov. 13. 20:19
 15/22 A kérdező kommentje:
és én is el szoktam gondolkodni hogy mennyi marha van itt
2011. nov. 13. 20:20
 16/22 anonim válasza:
látom, akik ide írtak értenek a dolgokhoz ezért had kérdezzem már meg tőletek miért kel hetekig csak az akváriumot berendezve járatni (halak nélkül).én mos akarom be rendezni az új akváriumomat 111/L :) köszi a segítséget!
2011. nov. 13. 20:41
 17/22 anonim ***** válasza:
Azért kell legalább 2-3 hétig halak nélkül járatni, hogy el tudjanak szaporodni a hasznos baktériumok, amik a halkaka meg kajamaradékból származó méreganyagokat lebontják. Ha ezek nincsenek, akkor a halak betegek lesznek és elpusztulnak idővel. Ezért nem szabad friss csapvízzel se vizet cserélni, 1 napig kell állni hagyni. És ezért kell heti 30% vízcserét csinálni, nem teljes vízcserét, meg ezért nem szabad a szűrőt se kihúzni, mert áramlásra van szükségük.
2011. nov. 13. 20:49
 18/22 anonim ***** válasza:
Egyrészt a klór miatt, hogy kipárologjon belőle.Másrészt úgy képzelem el, (és ha tévedek valaki ki fog javítani) a csap víz amolyan nyers víz. A fény, a szűrés, a levegőztetés elindít egy folyamatot ami élhetővé teszi a vizet. Kialakul néhány alga, néhány (hasznos és haszontalan) baktérium. Ami segít később a halak, és a lehulló eleségük által keletkező bomlásterméket majd feldolgozni. Fontos hogy a körforgás ne akkor induljon mikor a vizet már terheljük.
2011. nov. 13. 20:59
 19/22 A kérdező kommentje:

a klór miatt ell egy napig állni hagyni annak annyi elég és az elején azért kell az a 3 hét mert mint már írták is a szűrőben hasznos lebontóbaktériumok vannak aminek kell ez az idő hogy elszaporodjanak

ha van akvarista ismerősöd akkor ami vizet leszív és kiöntené azt elkérheted tőle mert azzal sokat tudsz segíteni a baktériumok kifejlődésében (időben gyorsabb lesz)

2011. nov. 13. 21:10
 20/22 anonim ***** válasza:
Persze, az jó ha "beoltod" a vizedet valaki másnak az akváriumvizével. Egy keveset beleöntesz, felgyorsítod vele a folyamatot és jó ha teszel bele néhány növénykét is.
2011. nov. 14. 02:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!