Szőlő tőkét akarok az akváriumomba de saját készítésűt mit csináljak vele?
hát én most le takarítottam,és már benne van a vízbe és főzöm kifele.
ti mohával díszítitek pluszba mert én azt akarok még rá venni?!
Hát akkor abba is hagyhatod a főzést, mielőtt teljesen tönkreteszed!
Ha teljesen ki volt száradva, akkor jól le kell mosni, 1-2-szer jól leforrázni, és ennyi.
Miért tenném tökre?
Nekem egy ilyen halakkal foglakozó ember mondta hogy minimum egy órán keresztül főzzem ki!
Én is halakkal foglalkozó ember vagyok, és én meg azt mondom, ne főzd. Na, akkor most kinek higyj? :)
Főzésnél felpuhulnak a rostjai, és jópár évvel (jó sok) évvel megrövidíted az élettartamát, sokkal hamarabb szétrohad.
Ha permetezve volt, ígyse, úgyse lehet akváriumba tenni, főzéssel, vagy anélkül. Bepenészedni /gombásodni/ ígyis úgyis befog, ha nem volt totál kiszáradva, de még kiszáradva is van rá esély (ami nem baj, hamar elmúlik) de főzéssel az sem előzhető meg. A csírátlanításhoz 5 perc is elég, szóval nem kell megfőzni, a halak angolosan szeretik! :)
Még egy szavazat a főzés ellen. Eleve fölösleges csírátlanítani egy olyan tárgyat, aminek korábban semmi köze nem volt a vízhez, így vízi kórokozóknak sincs semmi keresnivalója rajta. A lemerülést nem segíti, ellenben a fa állagát rontja. Az algaevő harcsák talán örülnek neki, a pépesre rohadt fát szeretik rágni.
Megpucolod, kiáztatod, és ha nem merült le, akkor lesúlyozod. Ha penész vagy nyálka jelenik meg rajta, akkor nagy levegőt veszel, és nem csinálsz semmit. Ez nem ártalmas, magától elmúlik, friss fánál teljesen normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!