Mit csinaljak? Vizkoves az akvariumom
vannak benne halak? vagy üresen áll?
nagyon sok helyen láttam, ha nem üres, akkor wc kefével szedik le a vízkövet. Természetes külön az akváriumnak tartott kefével, amit másra nem használnak :) de lehet pl. mosogató kefe is.
ha pedig üres, akkor ecettel.
legvégső esetben használj szikét, vagy kést, mert azok könnyen megkarcolják az üveg falát.
Lehet úgy, hogy leszívod a vizet félig, egy wc papírra egy kis ecetet öntesz, azzal letörölgeted körben, és egy száraz papírral le is törlöd egyből, hogy ne follyon a vízbe.
Lehet egy sniccer/szike pengéjével laposan levakarni, én ezt utóbbit szoktam és tudom csinálni úgy, hogy nem karcolom meg az üveget, de olyankor legyen benne víz, akár teli, mert ha vizesen csinálod nem karcol, de ha szárazon akkor igen.
Vagy ragassz körbe az akváriumra fekete szigetelőszalagot, ezzel eltakarod a vízkövet.
Vagy lágyítsd a vizet, hát attól függ milyen halak, hogy lehet e, de ha valamennyi ioncserélt vizet öntesz bele, már kevesebb vízköved lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!